Poslankyně Kaslová: Druhé dítě při práci. Opět bez mateřské

13.09.2011 7:59

Poslankyně Jana Kaslová z TOP 09 je opět těhotná. Její syn Jakub se přitom narodil teprve před osmi měsíci. Ani tentokrát ovšem nehodlá Kaslová odejít na mateřskou.

Poslankyně Kaslová: Druhé dítě při práci. Opět bez mateřské
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Kateřina Jacques

Kaslová se dostala do sněmovny v květnu a prakticky hned na to porodila. "Měla jsem obavu, aby si někdo nemyslel, že jsem si naplánovala, jak se dostanu do Parlamentu a hned půjdu na mateřskou. Všechny jsem ujistila, že mateřskou neplánuji," řekla poslankyně už tehdy. A na mateřskou skutečně neodešla, naopak jezdila do sněmovny hlasovat i v šestinedělí. 

Mateřskou neplánuje ani tentokrát. "Pevně věřím, že práce bude zvládnutelná i s oběma dětmi, zřejmě jim budu muset pořídit profesionální chůvu," uvedla poslankyně pro deník Blesk. Její práce je totiž prý náročná a vyžaduje mnoho volného času. "Svoji práci však mám velice ráda a rozhodla jsem se jít touto cestou dobrovolně, proto pevně věřím, že to lze zvládnout."

Mateřská by se jí jednoduše nevyplatila

Kaslová není jen řadová poslankyně, kromě dalších funkcí je i místopředsedkyní dvou výborů - mandátového a imunitního i ústavněprávního. Za to bere plat 67 tisíc korun měsíčně plus asi 30 tisíc navíc ve formě náhrad. Jít na mateřskou by se jí proto - zcela prozaicky - vůbec nevyplatilo, brala by totiž měsíčně jen 28 tisíc korun.

Mateřský příspěvek prý Kaslová věnovala charitě, podle Blesku by bylo čestnější se v takovém případě vzdát mandátu. Nutno ovšem podotknout, že z hlediska hlasování Kaslová nemá zrovna špatné statistiky - hlasovala celkem v 70 % případů.

Psali jsme:

Mateřská je plošná dávka, proto ji pobírám, hájí se Talmanová

Prezident Klaus: V ČR je mateřská nadstandardně vysoká

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…