Poslankyně VV se prý rozhodla splnit to, co slíbil a nesplnil Andrej Babiš

25.07.2014 11:24

Poslankyně Olga Havlová (VV, členka poslaneckého klubu hnutí Úsvit) iniciovala vznik sněmovní vyšetřovací komise ke stavbě dálnice D47. Získala podporu poslanců KSČM, TOP 09 a lidovců. Sociální demokraté jsou proti, stanovisko hnutí ANO je zatím nejisté. Poradkyní komise, jejímiž členy by mělo být devět poslanců, má být bývalá ředitelka odboru kontroly kvality na ŘSD Miloslava Pošvářová. Poslankyně s Pošvářovou to dnes potvrdily na krátkém setkání s novináři.

Poslankyně VV se prý rozhodla splnit to, co slíbil a nesplnil Andrej Babiš
Foto: Archiv MP
Popisek: Miloslava Pošvářová

Podle Havlové musí komise dát občanům jasnou odpověď na to, jaké škody na D47 vznikly, kdo je způsobil a kdo za ně nese odpovědnost. Poslankyně se podivila tomu, že zřízení poslanecké vyšetřovací komise už v loňském prosinci navrhoval Andrej Babiš. Nicméně poslanci ANO zatím zřízení komise nepodpořili prý kvůli tomu, že v dané věci ještě probíhají arbitráže.

Poslanci by o vzniku vyšetřovací komise měli jednat na nejbližší schůzi, která pravděpodobně začne 16. září.

Havlová svou iniciativu vysvětlila mimo jiné tím, že ji, poslankyni za Moravskoslezský kraj, zajímá, proč se v polovině letošního ledna přestaly odebírat vzorky z dálnice, když státu hrozí ztráta několika miliard korun, pokud nebudou včas uplatněny reklamace vad. Podle Pošvářové škody na této dálnici dosahují tří miliard korun.

Že zřízení vyšetřovací komise podporuje i TOP 09, potvrdil poslanec Herbert Pavera (nestr. za TOP 09). Podpořit vznik komise poslanci KSČM slíbil poslanec této strany Karel Šidlo. Podporu má komise prý i u lidovců. Pošvářová také uvedla, že vyšetřování na základě trestních oznámení, které v souvislosti s nekvalitní stavbou dálnice D47 podala, již bylo zastaveno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…