Pospíšil popřál ČSSD hodně štěstí. Jednání Zemana je pro ně totiž smrtící

22.07.2013 22:40

V pondělních Otázkách, komentářích řekl předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc, že strana o podpoře Rusnokovy vlády vážně uvažuje. Místopředseda ODS Jiří Pospíšil zase poznamenal, že jednání prezidenta Zemana je pro ČSSD smrtící.

Pospíšil popřál ČSSD hodně štěstí. Jednání Zemana je pro ně totiž smrtící
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Podle Tejce bude zásadní programové prohlášení. „Pan prezident vyjádřil svůj názor, že by si přál, aby ČSSD podpořila vládu Jiřího Rusnoka. Já jsem mu řekl, že o tom vážně uvažujeme, ale že uvidíme podle programového prohlášení.“ A dodal: „Musíme hledat mezi řešeními, která jsou na stole, a to je buď Rusnokova vláda, nebo Nečasova vláda bez Petra Nečase.“

Podle Pospíšila se někam posouváme

Pospíšil zopakoval, že ODS vládu nepodpoří. „My ji principiálně podpořit nemůžeme. Tato vláda nemůže získat důvěru od parlamentních stran, které to myslí vážně s parlamentní demokracií. Já myslím, že je to pro ČSSD smrtící, co se teď děje. Přeji jí, aby se dokázala vymanit z vlivu Miloše Zemana,“ poznamenal.

A doplnil: „Vůbec je zajímavé, že o podpoře vlády jedná prezident, a ne premiér. Tím přiznává, že se jedná o jeho vládu a že neplatí, že má premiér volnou vůli. Je zjevné, že se jedná o kabinet přátel a sponzorů pana Zemana. Já neříkám, že je to nezákonné, ale je to neobvyklé. Tato forma chování potvrzuje, že se někam posouváme. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…