Post šéfky VV je rezervován pro Klasnovou, tvrdí spolupracovník Peake

19.04.2012 9:44

Manželka nepravomocně odsouzeného poslance Víta Bárty Kateřina Klasnová se prý má stát příští šéfkou dosud nejmenší vládní strany Věcí veřejných. Prozradil to jeden ze spolupracovníků Karolíny Peake, když rozkrýval důvody odchodu vicepremiérky ze strany. Pokud k tomu opravdu dojde, z uskupení se prý v zásadě stane rodinný podnik a Bárta si zachová svůj vliv. Ač byl odstraněn z partaje, v regionech má stále silnou podporu.

Post šéfky VV je rezervován pro Klasnovou, tvrdí spolupracovník Peake
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

Vicepremiérka Karolína Peake zřejmě zjistila, že v souboji o post předsedkyně VV nemá šanci uspět a tak raději odešla. Existuje totiž možnost, že se příští šéfkou strany stane Kateřina Klasnová, manželka nepravomocně odsouzeného poslance Víta Bárty. Deníku Insider to prozradil zdroj blízký vicepremiérce. Zprávu uveřejnil server Aktuálně.cz.

Silné postavení obou manželů

"Zjistila totiž, že místo předsedkyně si Bárta chystá pro svou ženu Kateřinu Klasnovou. Jen by se tak předal rodinný podnik," líčí zdroj z okolí vicepremiérky. O silném postavení Klasnové ve straně přitom napovídá i to, že vystřídala Peake v týmu nejvyšších vládních vyjednavačů z řad VV. Do karet jí hraje i to, že se její muž těší podpoře regionů. Navzdory Bártovu soudnímu cejchu vyjádřili např. plzeňské VV ochotu ke spolupráci s ním, pokud by se opravdu chtěl stát hejtmanem v Plzeňském kraji, jak před časem avizoval.

Tlak regionů na odchod Pavla Dobeše z resortu dopravy pak jasně naznačil, že by Peake nenašla dostatečnou podporu ani v širší stranické základně. Zdá se tak, že regionální organizace až na jednu dvě výjimky podporují dosavadní vedení strany. Svědčí o tom i situace ve Středočeském kraji, kde dávají jednotlivé stranické organizace jasně najevo příklon k Radku Johnovi, ačkoli středočeský poslanec VV Radim Vysloužil zvažuje přestup k Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…