Požár odporu ke Klausovi hoří dál. Pane prezidente, sem nekoukejte

07.01.2013 7:28

Prezident republiky Václav Klaus po své novoroční amnestii čelí snad nejsilnějšímu společenskému odporu za celou dobu svého prezidentování. Internet se v nebývalé míře plní rozčílenými výzvami a peticemi, které prezidenta rozhodně nešetří a akce zaměřené proti amnestii lámou internetové rekordy.

Požár odporu ke Klausovi hoří dál. Pane prezidente, sem nekoukejte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Anketa

Souhlasíte s dílčí amnestií, kterou vyhlásil Klaus?

7%
93%
hlasovalo: 39368 lidí

Na facebookovém profilu největší protivládní skupiny „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi“, která běžně útočí spíše na premiéra Petra Nečase a ministra financí Miroslava Kalouska, se v poslední době objevila řada narážek a vtipů na prezidenta Václava Klause. Souvisely především s jeho novoroční amnestií, kterou někteří účastníci debat rozdýchávají opravdu těžko.

Na profilu je mimo jiné možné spatřit fotografii prezidenta Klause, stylizovanou do podoby „hledané osoby“. Kromě výzvy „sdílejte a hledejte“ je použito logo Policie ČR a rovněž kontaktní číslo 158. Muž na fotografii je prý „Hledaný za podněcování nepokojů a ohrožovatel obyvatel České republiky“. Následuje popis, podle kterého má oválný obličej, hnědé vlasy, řídký knírek a hovoří česky. Zvláštním znamením prý je, že krade pera. Pod fotografií je uveden vzkaz „jsme stát plný, debilů“.

V diskusi pod dílkem se objevují již „tradiční“ protiamnestijní vzkazy jako že „souhlasit z amnestií může jen korupčník a Klausův kamarád nebo debil“. Obecně protivládní zaměření stránky potvrzují názory jako „defenestrace je jediné východisko“ či „nejdříve se zbavit té zlodějské vlády“.

Dalším útokem na prezidenta ze strany facebookové skupiny je připomenutí staršího videa, na kterém herec Pavel Landovský o Klausovi říká „To je takovej mamánek, že to je něco odpornýho. To je snad nejhorší, co mohlo tu zemi potkat. Tohleto je strašný“.

Hlavou skupiny je Milan Mráz, který jako poslední příspěvek napsal, že jej kdosi požádal, aby dílko s Klausovou fotkou a výzvou k hledání prezidenta ze stránky stáhl. Správce skupiny Mráz se svým příznivcům pochlubil, že odepsal, ať si dotyčný "trhne nohou".

Dále se na stránce objevuje odkaz na text advokáta Václava Lásky „Máme možnost narcise Klause potrestat". Je zde možné vidět i fotokoláž „Václav na Hrad“, kde je prezident vyobrazen s fotografií hradní věznice na Mírově.  Následuje i vzkaz „Stydím se za prezidenta České republiky. Prezidenta, který podporuje korupci a zloděje“.

Objevuje se i výzva režiséra Fera Feniče „Pojmenujme ruzyňskou věznici po Václavu Klausovi“. To vše a mnoho dalších narážek na prezidenta se na stránce objevilo od pátku - tedy během jediného víkendu.

Kromě toho po celou dobu přibývaly podpisy pod peticí „Nesouhlasíme s Klausovou amnestií“. Zde se počet signatářů v pondělí v sedm hodin ráno blížil 93 tisícům a na Facebooku petici podpořilo již téměř tři sta tisíc lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …