Pozoruhodné hospodaření ČSSD. Nasekala dluhy desítky milionů, a to v tom ani není zahrnut ten u Altnera

31.03.2017 13:34

180,2 milionu korun. Taková je ztráta ČSSD za loňský rok. O hospodaření strany dnes pohovořil ekonomický ředitel strany Martin Starec. Informaci přinesl server Info.cz.

Pozoruhodné hospodaření ČSSD. Nasekala dluhy desítky milionů, a to v tom ani není zahrnut ten u Altnera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Podle Starce by ztráta činila 61,9 milionu korun, pokud by si strana nemusela půjčovat. Někdejšímu advokátovi Zdeňku Altnerovi, který zemřel loni v listopadu, by totiž podle rozsudku měla zaplatit 338 milionů korun.

„Naše účetní jednotka zaúčtovala s ohledem na rozsudek městského soudu a dovolání takzvanou dohadnou položku pasivní ve výši 118,3 milionu korun,“ uvedl k tomu Starec s tím, že výše byla podle něj stanovena po právní a ekonomické analýze. 

Původní text ZDE.

338milionová částka by měla Altnerovi připadnout za letitý soudní spor s ČSSD, kterou dříve zastupoval ve sporu o Lidový dům. Strana však i přes právní moc rozsudku odmítala finance zaplatit, podala i dovolání k Nejvyššímu soudu.

ČSSD se podle výroční zprávy loni v dubnu dohodla s bankou na úvěru ve výši 338 milionů korun, do konce roku ho ale nečerpala. Výnosy pak činily 190,3 milionu korun, náklady pak 370,5 milionu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…