Praha 1 má novinku za 72 tisíc. Občané budou známkovat úředníky

15.06.2014 16:49

Radnice Prahy 1 zavádí novinku, která ji vyšla na 72 tisíc korun. Občané, kteří si dojdou do budovy vyřídit nějaké své záležitosti, mohou posléze ohodnotit přístup úředníků. Jednou z možností je například zaslání SMS zprávy. Na nový systém upozornil internetový deník Insider.

Praha 1 má novinku za 72 tisíc. Občané budou známkovat úředníky
Foto: Ilustrační foto
Popisek: Školní vysvědčení s nedostatečou

„Prosím o spolupráci, abyste sami vybídli občany, aby vás ohodnotili,“ stojí v e-mailu, který v pondělí ráno rozeslala tisková mluvčí Prahy 1 tamějším úředníkům. Na jejich dveřích od toho dne visí cedulka, která vybízí občany, aby jednání s úředníky oznámkovali, případně aby ohodnotili celý odbor.

Existují pak tři možnosti, jak svůj názor sdělit, a to pomocí SMS zprávy, QR kódu nebo prostřednictvím aplikace na dvou tabletech, které jsou připraveny v Informačním centru městské části. Nový systém vyšel Prahu 1 na 72 tisíc korun.

„Uvidíme, jak se tato služba osvědčí a zda bude potřeba nějakých změn. Zatím další investice do této služby nepředpokládáme,“ uvedla pro deník mluvčí Veronika Blažková.

Za jedničky dostanou odměnu

Na konci měsíce radnice názory občanů vyhodnotí. Úředníci, kteří dostanou vysoký počet pochval, dostanou odměnu – a naopak ti se stížnostmi mohou čekat napomenutí. „V opačném případě můžete být vyrozuměni, co se občanům nelíbí, a zlepšit tuto věc,“ stojí v  e-mailu adresovaném zaměstnancům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…