Praha brzy zkolabuje a oni řeší novoroční ohňostroj a znělky na zastupitelstvu. Na Piráty se snesla prudká kritika

14.06.2019 12:37

„Piráti kormidlují Prahu ke kolapsu,“ tak glosuje ve svém pátečním komentáři v deníku Mladá fronta Dnes působení Pirátské strany v Praze poslanec a zastupitel ANO v Praze Patrik Nacher. Ukazuje se podle něj, že Piráti dělají přesně totéž, co doposud sami kritizovali. Nezvládají dopravu a neplní ani své další sliby, například transparentnost.

Praha brzy zkolabuje a oni řeší novoroční ohňostroj a znělky na zastupitelstvu. Na Piráty se snesla prudká kritika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Málokdo podle Nachera čekal, co a taky jak rychle „kluci“ předvedou v Praze, kterou vede jejich primátor Zdeněk Hřib. Tady už si prý totiž nevystačí s kritikou, nýbrž musí něco ukázat, a hlavně převzít odpovědnost. „Výsledek se dostavil – Piráti nejen dělají všechno to, co až doteď dokola kritizovali, ještě mnohem horší je, že se navíc bojí přijmout zodpovědnost za funkci primátora hlavního města, kvůli níž přitom po volbách z jeho vedení vyšachovali ODS, vítěze voleb,“ dodává Nacher.

„Něco takového Praha fakt ještě nezažila. A bude hůř. Pokud bude tahle nejen pirátská nekompetentnost ještě chvíli pokračovat, Praha brzy totálně zkolabuje,“ predikuje poslanec. Celé město podle jeho mínění zažije podobný kolaps, jaký teď zažívají řidiči, co se opovážili sednout do auta, protože po městě nejezdí na koloběžce.

Anketa

Myslíte, že demonstrace ,,Milionu chvilek" svrhnou Babišovu vládu?

5%
95%
hlasovalo: 36613 lidí
Připomíná, že Piráti přitom před volbami slibovali lepší plánování a koordinaci dopravních omezení ve městě, na která Pražané právem nadávají. „Jenže teď dělají pravý opak, jak je jejich zvykem. Za současný kolaps dopravy v Praze totiž může absence jakékoli koordinace uzavírek,“ zdůrazňuje s tím, že dopravní krize v hlavním městě se proto brzy ještě zhorší.

Konkrétně uvádí, že nové vedení města například klidně zavřelo ulici Pod Krejcárkem, což logicky vede k dalším komplikacím v okolí Spojovací. „Tady nyní kvůli amatérismu radniční koalice lidé stojí v kolonách na Štěrboholské spojce, v Běchovicích, v Holešovičkách i na D11,“ dodává rozezleně.

A podle Nacherových odhadů líp hned tak nebude. Nové vedení Prahy nepracuje ani na přípravě důležitých dopravních staveb, ty prý dokonce tlumí. „Místo nich se radši zabývá novoročním ohňostrojem či znělkami na zastupitelstvu,“ kroutí nad aktivitou Pirátů Nacher hlavou.

Dále zmiňuje i to, že Piráti před volbami kritizovali kumulace funkcí. „Takže za jejich vládnutí v radě města sedí spříznění radní městských částí. Kromě kumulace funkcí jde navíc o střet zájmů,“ píše a dodává, že tito lidé totiž před zájmy Prahy upřednostňují své městské části. A co politické trafiky, další oblíbené pirátské téma? „Právě za Pirátů je na magistrátu nejvíc uvolněných (placených) předsedů výborů za posledních dvacet let,“ všímá si.

„Piráti také slibovali transparentnost. V rámci ní byli už tři ředitelé městských firem (Dopravní podnik, PVS, TSK) jmenováni bez výběrového řízení. Kam se na to hrabou všechny předchozí koalice!“ píše a připomíná i to, že Piráti chtěli jednání městské rady streamovat, ale teď se místo toho naopak podíleli na prvním tajném hlasování.

Svým hlasem k němu v případě zahájení stavby metra D přispěl přímo pan primátor Hřib. O týden dříve sice rada hlasovala veřejně o opravě Libeňského mostu, ale v tomto případě někdo prý zase upravil zápis, který naprosto neodpovídá zvukovému záznamu z jednání rady. „Zatím to tedy vypadá na jeho zfalšování. Tak tohle si nedovolili ani známí pražští kmotři,“ doplňuje Nacher.

Tajným hlasování a manipulací se zápisem a počtem hlasů to ale nekončí. Rada města se nově mimořádně svolává, když je potřeba, i bez pozvání předsedkyně kontrolního výboru, nedodržují se tedy základní pravidla jednacího řádu zastupitelstva a dochází k paralýze úspěšné městské firmy, která doposud v Praze fungovala a městu vyplácela vysoké dividendy.

Pražská koalice je navíc rozhádaná, vzájemně si nevěří a nejen primátor Hřib utíká před politickou zodpovědností, dodává Nacher. „Piráti ve volbách slibovali změnu a tenhle svůj slib plně splnili. Bohužel nikdo netušil, že to bude změna, která Prahu přivede ke kolapsu,“ uzavírá Nacher. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …