Praha bude evidovat bezdomovce. Ti, kteří nebudou chtít, musí pryč

23.01.2012 20:06

Praha by měla poskytovat nové služby bezdomovcům. Jen ale těm, kteří budou vedení ve speciální evidenci. Metropole tím chce zamezit tomu, aby se do ní přesouvali bezdomovci z jiných krajů.

Praha bude evidovat bezdomovce. Ti, kteří nebudou chtít, musí pryč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec v Praze

"Když vytvoříme další bezdomoveckou loď, bude tu bezdomovců ještě více," prohlásil náměstek primátora Ivan Kabický. Ten chce pomoci bezdomovcům jinak, ovšem jen těm, kteří budou ve speciální evidenci. Čím více služeb totiž bude Praha bezdomovcům poskytovat, tím více se do ní podle něj budou přesouvat.

Pod lepšími službami si Kabický představuje tréninkové programy nebo zajištění jakéhosi ubytování. Celková koncepce bude připravena v červnu.

Bezdomovců prý v Praze přibývá, stěhují se do ní zvláště ze severních Čech a Moravy, stejně tak jsou zde cizinci z východní Evropy. "Základní myšlenka tohoto systému je zrušit anonymitu, ale demokratickým způsobem pro ty zájemce, kteří chtějí čerpat službu či pomoc. Identifikační systém by byl postaven na biometrických parametrech, tedy v podstatě anonymní," popisoval novou evidenci Kabický.

Pokud se bezdomovec odmítne tímto způsobem registrovat, metropole ho odkáže do měst a obcí, kde byl naposledy hlášen k trvalému pobytu. V součastné době se počet bezdomovců v Praze odhaduje asi na 3500. Z hlavního města jich pochází údajně pouze 40 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…