Praha nabízí Kočkově firmě dům u Václavského náměstí

05.04.2016 10:35

Pražský magistrát pronajme lukrativní dům na pěší zóně u Václavského náměstí v centru Prahy firmě, kterou média i zdroje z opozice spojují s vlivným podnikatelem Janem Kočkou. Dvacetiletou nájemní smlouvu s desetiletou až dvacetiletou opcí dnes podle informací ČTK schválila nekompletní rada města.

Praha nabízí Kočkově firmě dům u Václavského náměstí
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Firma FERDINANDA s.r.o. zvítězila v soutěži. Podala nejvyšší nabídku a získala tak čtyřpodlažní budovu v ulici Na Můstku 384/3. Z neveřejných podkladů, které má ČTK k dispozici, vyplývá, že společnost bude magistrátu ročně platit téměř sedm milionů korun. Vedení města původnímu majiteli v roce 2012 vypovědělo smlouvu. Neplatil nájemné, které magistrát tehdy stanovil na 13 milionů korun.

"Je velice nezvyklé, že se nájem na dvacet let řeší v operativní části rady, tedy šlo o materiál o kterém se vůbec nejedná," reagoval předseda klubu zastupitelů Václav Novotný (TOP 09). Upozornil tak na to, že nájemní smlouvu rada schválila bez diskuse spolu s balíkem dalších běžných tisků.

První dvě podlaží domu jsou zkolaudovány z části jako divadelní sál a z části jako restaurace. V minulosti v něm bylo muzeum voskových figurín. Ve třetím a čtvrtém podlaží by mělo být ubytovací zařízení. Vítězná firma chce v přízemí a suterénu provozovat restauraci s nabídkou dietních a bezlepkových jídel a prodejnu oděvů, českých výrobků a dietních potravin. V dalších patrech budou salonky pro soukromé akce, přednáškový sál a kanceláře, vyplývá z podkladů pro radu.

Rodina Kočkových, kteří prosluli mimo jiné pořádáním Matějských poutí na holešovickém Výstavišti, má podle médií dlouholeté vazby na pražskou ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…