Prahu čeká zásadní boj o magistrátní koalici. Primátorka Krnáčová ale nebude, prostě odjela

24.06.2015 21:15

Vedení pražského ANO vyvolalo dohadovací řízení s Trojkoalicí (SZ, KDU-ČSL, STAN). Zastupitelé z Trojkoalice porušili koaliční smlouvu, když na zastupitelstvu nehlasovali pro koaliční návrhy, stojí v dopise, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Prahu čeká zásadní boj o magistrátní koalici. Primátorka Krnáčová ale nebude, prostě odjela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

Na vyvolání dohadovacího řízení se podle radního Haška dohodl klub ANO v úterý večer. „Zastupitelé z Trojkoalice nejméně u 37 bodů nehlasovali za koaličně dohodnuté návrhy,“ píše se v dopise, kterým  ANO oslovilo Trojkoalici. Koaliční partneři se sejdou 25. června.

Dohadovací řízení slouží k vyjasnění koaličních neshod. Po měsíci neúspěšných jednání může kterákoli ze stran koalice jednostranně vypovědět koaliční smlouvu.

O to víc je zarážející skutečnost, na niž upozornili naši redakci samotní členové Trojkoalice. Podle jejich zjištění totiž proběhne dohadovací řízení bez pražské primátorky. „Někam prý jede,“ uvedly naše zdroje. Tiskový mluvčí Adriany Krnáčové na otázku, zdali bude primátorka přítomná, odpověděl jedním slovem – nevím. Na přímý dotaz primátorce, zdali je v zahraničí, případně jak se připravuje na doposud nejzásadnější koaliční spor pražského magistrátu, Krnáčová nereagovala.

Nevyjádřila se ani k tomu, co vidí za výrazným propadem popularity. Podle agentury Phoenix totiž ze druhé příčky v oblibě hejtmanů, kam Praha patří, spadla na desátý post.

Pražská šéfka ANO Radmila Kleslová dohadovací řízení potvrdila. Zdali bude přítomná i primátorka, nevěděla. „Neznám její program,“ reagovala. Informaci, že Krnáčová na jednání nebude, na přímý dotaz potvrdil šéf zastupitelského klubu ANO na magistrátu Michal Hašek. „Nebude přítomná, je v zahraničí,“ řekl ParlamentnímListům.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…