Pravda se ukázala! Silná dohra návštěvy Orbána. Jde o práci ČT

02.12.2018 20:57

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie znovu zaútočil na Českou televizi. Je přesvědčen, že veřejnoprávní televize nedokáže plnit své veřejnoprávní poslání, protože nepřinesla rozhovor s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, jenž byl v pátek na návštěvě v Praze. Vedoucí zahraničního zpravodajství ČT Michal Kubal však prozradil, že pravda je jiná.

Pravda se ukázala! Silná dohra návštěvy Orbána. Jde o práci ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Tomio Okamura zaútočil na Českou televizi a vyčetl jí, že nedokázala přinést rozhovor s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, čímž údajně jen potvrdila, že neumí plnit své veřejnoprávní poslání.

Anketa

Podporujete Viktora Orbána?

97%
3%
hlasovalo: 14533 lidí

„To, co předvádí Česká televize, znovu přesáhlo všechny meze. V pátek navštívil ČR maďarský premiér Viktor Orbán, a jen protože má jeden z nejostřejších kritických názorů na politiku EU (nejen v otázce migrace), tak s ním ČT neudělala větší rozhovor, aby náhodou nezazněly názory, se kterými vedení ČT a politické neziskovky nesouhlasí. Takže došlo k neuvěřitelné situaci, že dvacetiminutový rozhovor s maďarským premiérem zajistila a odvysílala TV Barrandov. Jak známo, Viktor Orbán má podobný pohled na migraci, negativní působení politických neziskových organizací a na vlastenectví, jako má SPD,“ napsal Okamura na sociální síti Facebook.

Okamura tvrdí, že České televizi na koncesionářských poplatcích odvádíme miliony korun a oplátkou údajně dostáváme jen cenzurované zprávy. K dovršení všeho zlého údajně ČT ještě špiní své oponenty v pořadu 168 nebo v pořadu Newsroom ČT24. Tak to alespoň vidí Okamura, který na ČT opakovaně nenechává nit suchou.

Vedoucí zahraničního zpravodajství ČT Michal Kubal však prozradil, že pravda je jiná.

„ČT o rozhovor žádá V. Orbána opakovaně, už pět let. Žádali jsme před návštěvou A. Babiše v HU i několik týdnů před páteční cestou do Prahy. Nabízeli jsme předtočení v Budapešti, nebo v Praze. V. Orbán opakovaně odmítá. A T. Okamura opakovaně nepíše o ČT pravdu,“ napsal Kubal na sociální síti Twitter.

Připomněl také, že jiní světově významní politici neměli problém s ČT hovořit a poskytli veřejnoprávní televizi svůj čas. ČT přinesla rozhovory s exprezidentem USA Billem Clintonem, Georgem W. Bushem, s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a s celou řadou dalších politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…