Právě dnes Greta Thunbergová opět naštvala mnoho lidí

20.10.2023 13:12 | Monitoring

Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová na sociálních sítích podpořila Palestinu a volá po „osvobození Pásma Gazy“. Prestiž této mladé aktivistky, která v roce 2019 ve svých 16 letech promlouvala ke světu na summitu OSN, tak nadále klesá poté, co byla dvakrát zadržena policií a vyfasovala soudní pokuty nebo když ukazovala vztyčené prostředníčky europoslancům na jednání v Evropském parlamentu.

Právě dnes Greta Thunbergová opět naštvala mnoho lidí
Foto: Repro twitter
Popisek: Greta Thunbergová vyjadřuje podporu Palestině

Stačily čtyři roky a Gretu Thunbergovou, hvězdnou aktivistku ze Švédska, která burcovala mladé lidi po celém světě na akce Fridays for Future, už téměř nikdo nebere vážně. Stačí připomenout její chování z poslední doby, kdy například na jednání Evropského parlamentu o nové environmentální politice EU ukázala přítomným europoslancům zdvižené prostředníčky.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

Thunbergová také nedávno dostala svou druhou soudní pokutu za neuposlechnutí policejních pokynů při jednom z mnoha protestů proti klimatickým změnám. U okresního soudu ve švédském Malmö dostala pokutu 4500 švédských korun (9500 korun českých). Je to již druhá pokuta pro Thunbergovou, která byla v červenci za podobný přestupek pokutována částkou 2500 švédských korun (5300 korun českých).

Nynější pokuta přišla za účast na červencovém protestu u ropného terminálu v Malmö. Aktivisté z hnutí Reclaim the Future dočasně zablokovali přístup do zařízení tím, že si sedli. Později byli odvedeni policií. Thunbergová byla obviněna z neposlušnosti vůči orgánům činným v trestním řízení za to, že odmítla uposlechnout policii, která ji vyzvala, aby místo opustila. Poté byla odvlečena dvěma uniformovanými policisty.

A nyní se Greta postavila na stranu Palestiny v konfliktu mezi teroristickým hnutím Hamás a Izraelem, který v odvetném opatření po útoku na své území likviduje teroristy sídlící v Pásmu Gazy. „Dnes stávkujeme na znamení solidarity s Palestinou a Gazou. Svět se musí ozvat a vyzvat k okamžitému příměří, spravedlnosti a svobodě pro Palestince a všechny postižené civilisty,“ uvedla Thunbergová na síti X.

Na obrázku v příspěvku sedí čtyři mladé aktivistky, které cedule s nápisy „stojíme na straně Gazy“, „svoboda Palestině“, nebo „tato Židovka stojí na straně Palestiny“.

 

 

Lidé pod příspěvkem Thunbergové připomínají, že to byli Palestinci z Hamásu, kteří zaútočili na Izrael a pozabíjeli tisíce židovských mužů, žen i dětí. „Ahoj, všichni z celého světa! Přečtěte si prosím následující větu: Greta Thunbergová zapomněla zmínit, že Hamás povraždil, znásilnil a sťal 1500 Izraelců. Je to teroristická organizace podobná Islámskému státu, která ve své chartě jasně zmiňuje zabíjení všech, kdo nejsou muslimové, a jsou jedinou příčinou utrpení v Gaze i v Izraeli. Greta Thunberg podporuje ISIS,“ stojí v jednom z příspěvků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Maskot Rothschildů pro Green Deal, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 20.10.2023 13:49:35
a notorická záškolačka Gréta Thunbergová. Dál jsem nečetl.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …