Pravice se schází: Nečas svolává své ovečky a počítá hlasy

27.04.2012 9:15

Petr Nečas si chce ještě před hlasováním o důvěře ověřit, jakou má podporu. Poslance ODS, TOP 09 a frakce Karolíny Peake si tedy ještě před zahájením schůze pozval do jedné ze sněmovních zasedaček na společnou schůzi. Podle všeho jsou však jeho obavy zbytečné, neboť by ho mělo podpořit až 105 poslanců.

Pravice se schází: Nečas svolává své ovečky a počítá hlasy
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Není jasné, zda se svolané schůze zúčastní též nezařazení poslanci Michal Doktor a Pavel Bém, či poslanci z klubu Věcí veřejných Miroslav Petráň, Milan Šťovíček a Otto Chaloupka. Ti však svou podporu již přislíbili.

Ve „vládním“ táboře mají Nečas, Schwarzenberg a Peake přesně 100 poslanců. Dalších pět vládě přislíbilo hlasovat „ano“ a poslanec VV David Kádner slíbil odejít ze sálu. Proti vládě by mělo hlasovat 94 poslanců - sociální demokraté, komunisté, a 8 zbývajících véčkařů kolem předsedy Johna.

Na schůzi v místnosti zvané „Státní akta“ chce premiér Nečas seznámit poslance s dalšími plány kabinetu, který již avizoval záměr pokračovat s původním programovým prohlášením.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…