Pražáci a covid? ,,300 lidí bez roušek. Nacpáno. Cizinci." Silná slova z víkendu

29.03.2021 9:18

Vývojář počítačových her Daniel Vávra provedl soukromé srovnání covidových úderů na jednotlivé země. A došel k jednomu závěru. Ti, kteří se nám ještě před pár dny pošklebovali, teď zažívají stejně těžkou situaci jako před časem Česko. Vávra prý nechce hájit současnou vládu, ale je toho názoru, že si Babiš s kolegy vlastně nevede tak špatně. Pak si rýpl do Pražanů.

Pražáci a covid? ,,300 lidí bez roušek. Nacpáno. Cizinci." Silná slova z víkendu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Jeden z autorů slavné počítačové hry Kingdom Come: Deliverance Daniel Vávra má za to, že na tom Česko vlastně není tak špatně, jak se říká.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

„Ne, že bych chtěl omlouvat naši vládu, ale ta věc se fakt chová podivně a ti, co se nám pošklebovali, že jsme to posrali, se teď dostávají do podobné situace jako my před měsícem. Momentálně nám to klesá, zatímco Francouzům to stoupá, Belgičanům to stoupá, Rakušákům to stoupá, Italům to stoupá, Poláci nás už možná předhonili, Maďaři nás předhonili, Holanďani už asi taky. V poslední době jsem několikrát slyšel, že Švédi promořovali a teď jsou v pohodě. Ne, Švédi nejsou v pohodě. Mají momentálně denní přírůstek (na počet obyvatel) stejnej jako my a my nejsme v pohodě,“ konstatoval.

Upozornil, že země, které se zdají být v pohodě, jsou Izrael a Velká Británie, kde se očkuje ve velkém. Špatně na tom není ani Portugalsko i Německo, kde drželi opravdu přísný lockdown.

Pak si Vávra rýpl do Pražanů.

Pražská čísla vypadají lépe než čísla na venkově a Vávra má za to, že to je kvůli tomu, že lidé v Praze častěji pracují z domova a nenakazí se na pracovišti.

„Pražáci se v poslední době kasali, že to mají nižší než lidi na venkově. No jejich disciplínou to podle mě fakt nebude. Spíš mají všichni home office a nemusí se promořovat v kolbenkách na lince, jako lidi, co se živí rukama. Včera večer jsem si šel přes park u baráku pro pivo. V parku chlastalo cca 300 lidí. NIKDO neměl roušku. Polovina těch lidí stála v těsných hloučcích. Nevěřím tomu, že všichni jsou očkovaní nebo mají protilátky,“ poznamenal Vávra.

„Další bizár je, že přestože jsme v lockdownu, tak tak třetina těch lidí byli cizinci. Přes den jsem na ulici u nás pod Hradem taky opět začal potkávat španělsky, francouzsky, německy, rusky a anglicky mluvící lidi s foťáky. Nějak mi hlava nebere, kde se tu teď berou turisti a co tu dělají,“ doplnil poněkud překvapeně.

Nakonec dodal, že ve svém okolí vidí příklady lidí, kteří měli mírný průběh nemoci covid-19, ale po svém oficiálním vyléčení se jim objevily další problémy, hodně se zadýchávají, teče jim krev z nosu, postihl je nekontrolovatelný třas rukou a to tak významný, že nemohou ani psát na klávesnici.

Vávra o koronaviru

Vávra o koronaviru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…