Pražská socialistka má sen. O Pochem z Bruselu, ušklíbla se kolegyně

13.04.2015 12:47

Na ParlamentníListy.cz se obrátila nejmenovaná politička sociální demokracie v Praze s tím, abychom se podívali, "jaké nesmysly" její kolegyně Irena Ropková z Prahy 3 píše. Tak jsme se podívali.

Pražská socialistka má sen. O Pochem z Bruselu, ušklíbla se kolegyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

V úvodu dopisu, jehož pisatele známe a slíbili jsme zachovat anonymitu, stojí. "Paní Ropková, která funguje na bázi zpráv od pana Pocheho, má spoustu myšlenek, které se snaží prosazovat za každou cenu a nikdy nepochopí jiné názory," tvrdí zástupkyně ČSSD o své kolegyni. Tento ostrý dopis, plný detailů o chování Ireny Ropkové, přitom spustila zcela nenápadná poznámka na Facebooku.

"Mám sen, že vznikne místo, kde se budou potkávat různé názorové proudy, kde budou lidé svobodně diskutovat, kde neziskové organizace získají zázemí a široká veřejnost pomoc v nouzi či kreativní výplň volného času. A to vše s vysokou mírou autonomie na státu i městu, ale v rámci pravidel a se zárukou dlouhodobého fungování. Takovým místem by mohl být Dům občanské společnosti, projekt, o jehož realizaci budu usilovat," uvedla žižkovská socialistka před několika dny na sociální síti. I těchto pár slov ale stačilo k tomu, aby přišla ostrá reakce.

"Možná se jí zdálo o Pochem, když to psala, nebo o tom, jak chtějí dosazovat své lidi na kandidátky a také, jak se chtějí vypořádávat se stranickou konkurencí, ale určitě by si měli vzpomenout i na své hříchy," uvedla pisatelka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…