Pražská zastupitelka se otřela o společnost Gordic. Použila slova jako zločinné spolčení a hrana zákona

21.02.2017 13:37

Navrhované řešení, aby rozvojová část účetního systému Ginis byla řešena formou subdodávek údajně spřátelených firem společnosti Gordic, je podle klubu Nezávislí na hraně zákona. To ve svém textu uveřejnila magistrátní zastupitelka Eva Vorlíčková.

Pražská zastupitelka se otřela o společnost Gordic. Použila slova jako zločinné spolčení a hrana zákona
Foto: Facebook Evy Vorlíčkové
Popisek: Eva Vorlíčková

Vedení magistrátu by se podle ní mělo zaměřit na hledání takového řešení, které bude realizováno na základě otevřeného výběrového řízení a bude tak zaručeno, že Praha nebude za účetní služby platit neadekvátně vysoké finanční částky.

„Toto celé je jenom zástěrka. Z vlastní zkušenosti, kdy jsem měla na starosti agendu účetního systému, můžu říct, že na trhu dodnes neexistuje firma, která by měla jakákoliv práva k systému společnosti Gordic a znala tak její aplikace a fungování. Troufám si tvrdit, že společnost Gordic bude nadále tím, kdo bude veškerý rozvoj řídit. Zarážející je už i sám fakt, že společnost Gordic dosud nezveřejnila výčet společností, které by rozvoj účetního softwaru měly zajistit. To, že současná politická reprezentace Prahy o tak důležité agendě rozhoduje bez znalosti, komu bude platit desítky milionů korun a navíc bez vědomí skutečnosti, které firmy budou rozvoj zajištovat, je alarmující. Je zřejmé, že v pozadí bude vždy Gordic a celá tato konstrukce by mohla být chápána jako zločinné spolčení," konstatuje Vorlíčková.

„Už v roce 2013 jsme se vydali cestou přesoutěžení účetního systému, abychom se zbavili závislosti na jedné firmě, která trvá od poloviny devadesátých let," dodala.

Ačkoli se jedná o velmi výrazné osočení, na webu Gordic není jediná reakce, která by tato slova vyvracela. Ředitel Gordicu Jaromír Řezáč na stránkách pouze zmiňuje, že „za úspěchem naší firmy stojí slušnost, loajalita, optimismus, práce, odpovědnost, odbornost a trocha potřebného štěstí. Na tyto stavební kameny, které nás za více než 20 let dovedly k našemu dnešnímu výsadnímu postavení v oblasti IT ve veřejné správě, vsázím i v dnešní době."

Tématu se budeme věnovat i v dalších dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…