Pražské kmotrobraní, jatka udřených koní. Lidová tvořivost se pustila do Nečase

15.06.2013 16:28

Občané se baví na účet premiéra Petra Nečase, kolem něhož se rozvinula největší aféra posledních let. Server iDnes.cz přináší informace o tom, jak by čtenáři nejraději pojmenovali policejní zásah na Úřadu vlády ČR. Nejčastěji se objevují variace na slovo kmotr, ale nechybí ani „Jatka udřených koní“.

Pražské kmotrobraní, jatka udřených koní. Lidová tvořivost se pustila do Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas

„Jednoznačně nejpopulárnějším výrazem se v diskuzích stalo slovo "kmotr". Mezi čtenářskými návrhy na pojmenování kauzy proto najdeme termíny jako "Kmotrobraní" nebo "Rozkmotření". Dalším návrhem je termín "Kmotrgate", který současnou situaci v nejvyšších patrech politiky řadí do společnosti proslulé aféry Watergate, která v sedmdesátých letech stála křeslo amerického prezidenta Richarda Nixona,“ píše server.

Čtenáři se ale inspirovali Pražskou defenestrací z roku 1419, která předcházela husitským válkám v naší vlasti. Nechybí ani slovní spojení „vládní Nečas“. Perličkou však přispěl čtenář, který si vzpomněl na premiérovo tvrzení, že Jana Nagyová si nemalé finanční odměny zaslouží, protože „dře jako kůň“. Čtenář proto pro kauzu navrhl označení „Jatka udřených koní“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…