Pražského radního Březinu trápí absence národního fotbalového stadionu v Praze

17.05.2015 19:31

Karel Březina (ČSSD) je někdejší nejmladší polistopadový ministr a toho času městský radní Prahy 15. Ten se rozpovídal pro internetový deník Neovlivni.cz o tom, jak rád by udělal z Prahy sportovní metropoli, i o tom, co jej vedlo do politiky.

Pražského radního Březinu trápí absence národního fotbalového stadionu v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Březina si v rozhovoru pochvaluje spolupráci s Radmilou Kleslovou z ANO, se kterou je podle některých považován za faktického vládce pražské radnice. „Musím říci, že se mi vládnutí v Praze velmi zamlouvá, je to totiž opravdu týmová práce,“ říká a dodává, že mu je tato koalice sympatická svou různorodostí. „Je to velmi rozdílné společenství lidí,“ libuje si.

Řeč došla i na Březinovo odsouzení v pražském dopravním podniku, kde prý jako předseda dozorčí rady podle soudu pobíral nepovoleně odměny, a na základě toho nemohl usilovat o místo v Radě hlavního města Prahy. „Nejsem si opravdu vědom nějakého pochybení z mé strany,“ tvrdí.

Měli bychom se v Praze už věnovat něčemu jinému než tunelu Blanka

Mladý zastupitel by rád v Praze do budoucna zlepšil situaci ve sportovní branži. „Chybí nám některá sportovní infrastruktura, nemáme ani národní fotbalový stadion a takové podobné věci,“ mračí se Březina.

Vyjádřil se i ke stanici metra na Veleslavíně, kde z neznámého důvodu nebyly vypracovány eskalátory směrem k letišti, a cestující si tak museli vynášet svá zavazadla po schodech. Podle Březiny je situace zamotaná. „Problém nádraží Veleslavín je v tom, že Praha investuje metro a stát investuje železnici. V dnešní době tam mělo být jasné propojení mezi metrem a železnicí. Železnice tam chybí a metro tam je, řekl pražský radní, který má v budoucnosti určitě ambice se stát primátorem.

  • Celý rozhovor najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…