Před druhým kolem senátních voleb je mírnou favoritkou Cabrnochová, píší místní noviny

25.09.2014 15:00

Od kamelotů na Praze 10 získal redaktor ParlamentníchListů.cz speciál o druhém kolem doplňovacích voleb do Senátu, které se uskuteční tento víkend. Kromě rozhovorů s oběma hlavními aktérkami, tedy Ivanou Cabrnochovou (SZ + ČSSD) a Janou Duškovou (ANO) je uveřejněn materiál, který hodnotí jejich šance.

Před druhým kolem senátních voleb je mírnou favoritkou Cabrnochová, píší místní noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivana Cabrnochová

Z dat sociologického šetření podle novin Vršovičák vyplývá, že favoritkou před druhým kolem doplňovacích voleb do Senátu je Ivana Cabrnochová. Její obliba je v současnosti rovna 26 procentům, zatímco zástupkyně ANO má 24,8 procenta.

„Už i ryze pravicoví voliči, jakými jsou příznivci ODS a částečně TOP 09 akcentují rostoucí vliv Andreje Babiše a mají z něho strach," konstatuje výsledná zpráva, uveřejněná ve Vršovičáku. „I proto ze vzorku dotázaných jednoznačně vyplynulo, že spíše než stranická příslušnost rozhodne fakt, aby Andrej Babiš neovládnul zcela vše a místo v Senátu měl člověk spojený s Prahou 10, což Cabrnochová prokazatelně je," dodává sociolog ve své bleskové studii.

Senátorkou v obvodě v Praze 10 bude buď místostarostka tamější radnice Ivana Cabrnochová (SZ + ČSSD), nebo Jana Dušková (za ANO). Cabrnochová v prvním kole voleb zvítězila, když dostala 15,83 procenta hlasů, Dušková pak 15,59 procenta. Nikdo z kandidátů nezískal nadpoloviční většinu hlasů nutnou ke zvolení, druhé kolo se uskuteční tento víkend. Doplňovacích voleb se zúčastnilo 15,8 procenta voličům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…