Před kongresem: Kuba konverzoval se Středočechy, Nečas je rychle minul

03.11.2012 10:55

V pavilonu G2 brněnského výstaviště se sešli účastníci kongresu Občanské demokratické strany. Z novinářské galerie je možné pozorovat hemžení delegátů.

Před kongresem: Kuba konverzoval se Středočechy, Nečas je rychle minul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

V ještě poloprázdném sále se srdečným polibkem pozdravil pražský primátor Bohuslav Svoboda s poslankyní Janou Černochovou.

Sál se postupně zaplňuje, pohledy směřují především k dlouhému stolu vyhrazenému pro delegáty Středočeského kraje, jejichž bouřlivý sněm byl v týdnu předzvěstí událostí na kongresu. Zatím se všichni rivalové ze středočeské organizace zdraví, rukou si potřásl i ministr zemědělství Petr Bendl se svým předchůdcem a jedním z nejhlasitějších kritiků vedení strany Ivanem Fuksou.

Premiér Petr Nečas, kterému na regionálním sněmu připravili středočeši nepříjemné překvapení, když jej navzdory optimistickým očekáváním nepodpořili na předsedu, nyní prošel kolem jejich stolu svižným krokem a bez pozdravu.

Kuba, Dlouhý a Nwelati

Z dalších delegátů bylo možné pozorovat Martina Kubu, jihočeského kandidáta na prvního místopředsedu strany, a jeho spojence z jihočeského regionu Pavla Dlouhého, v družném rozhovoru s Raduanem Nwelatim, který je ve středočeské organizaci spojencem Bendlova křídla, podporujícího předsedu Nečase. Ministr průmyslu pak o rozhovoru obsáhle referoval delegátům z jižních Čech.

Debatní kroužky mezi stoly rozpustila až potemnělá světla a ostrý zvuk kongresové znělky, po které následovala česká státní hymna.

„Bude to bezesporu zajímavý kongres, žádná nuda v Brně,“ uvedl následně kongres premiér Nečas. Načež jako moderátory show navrhl poslance Marka Bendu, Zbyňka Stanjuru, Janu Černochovou, senátorku Danielu Filipiovou a europoslance Jana Zahradila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík, jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…