Předčasné volby nebudou, je přesvědčen Kuba

01.02.2013 12:23

Místopředseda ODS Martin Kuba řekl serveru Aktuálně.cz, že se nebojí předčasných voleb. Podle něj TOP 09 jen zkouší předvádět, že mají problémy s protievropskými postoji ODS.

Předčasné volby nebudou, je přesvědčen Kuba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr průmylu a obchodu Martin Kuba

„Já s nimi nepočítám, myslím si, že nebudou. Ale myslím si, že to byl takový testovací balónek, záminka pro to vytvářet pocit rozklížení v koalici a tvářit se, že proevropská TOP 09 má problémy s postoji ODS,“ odpověděl Kuba na dotaz, zda budou předčasné volby.

Podle ODS by bylo dobré, aby vláda dokončila celé volební období, protože je stále co prosazovat. A nebojí se ani Miloše Zemana. „Vláda je odpovědná sněmovně. Je to víc mediální obraz: najednou se objevil prezident, který je vnímán jako levicový, silná osobnost, po Václavu Havlovi a Václavu Klausovi jedna z trojice velkých politiků polistopadové éry,“ uvedl Kuba v rozhovoru.

Kubu rozhodně nerozhodilo, že si Zeman přeje předčasné volby. „Pokud levicový prezident ještě pokračuje ve své kampani, tak myslím, že to není situace, kdy bych měl vyskočit a hlasitě sdělovat národu, že o tom prezident nerozhoduje,“ říká ministr průmyslu a obchodu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…