Předseda lidovců: V koalici s námi by Mládek musel jít s daněmi hodně dolů

01.05.2013 18:32

Podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka je klidně možné, že lidovci po příštích parlamentních volbách skončí v koalici s ČSSD. V takovém případě by však museli konzultovat jednotlivé body předvolebních programů, například výši zdanění.

Předseda lidovců: V koalici s námi by Mládek musel jít s daněmi hodně dolů
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Pavel Bělobrádek tak reagoval na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz. „Dnes jsem se zhrozil nad výrokem Jana Mládka, že živnostníci jsou paraziti. Jeho návrh na druhou sazbu daně 38 % je děsivý. Moje otázka tedy zní: Jak byste se zachoval vy v případě, že by vaše strana byla s ČSSD v koalici?“ ptal se ho uživatel.

Podle předsedy KDU-ČSL je sice možné, že lidovci usednou do vlády s ČSSD, nikoliv však pravděpodobné. Jak již dříve uvedl, odmítal by například koalici spolu s komunisty.

„Naše názory se v mnohém velmi rozcházejí. V programu máme dvě daňová pásma, která jsou podstatně níže, takže by se muselo dojít ke kompromisu,“ odpověděl na čtenářův dotaz Bělobrádek. Čtenář původně navrhoval alespoň 25% hranici.

„Navíc nejde jen o daně z příjmu, ale o celou složenou daňovou kvótu. Jako problém vidíme vysoké zdanění práce. Celý koncept daňové politiky právě dopracováváme, takže bych nerad byl konkrétnější,“ dodal Bělobrádek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …