Přelouč asi opět povede členka ODS, vítězné ANO koalici nesestavilo

14.10.2014 13:11

Město Přelouč na Pardubicku nejspíš povede opět stávající starostka Irena Burešová (ODS), ačkoliv její politické uskupení nevyhrálo volby. Funkce by se měla ujmout popáté. Místostarostou by se potřetí měl stát Ivan Moravec (nestraník). ČTK to dnes řekla Burešová. Vítěznému hnutí ANO se koalici sestavit nepodařilo.

Přelouč asi opět povede členka ODS, vítězné ANO koalici nesestavilo
Foto: Redakce
Popisek: Starostka Přelouče Irena Burešová, ODS

„Hnutí ANO moje uskupení vyřadilo z koaličních jednání. Úplně nás přehlídli a s ostatními se nedohodli. Utvořili jsme vlastní koalici," řekla Burešová.

Starostka vedla kandidátku složenou z ODS, Patriotů pro Přelouč a nezávislých kandidátů. Sdružení získalo čtyři mandáty, o dva méně než vítězné ANO. Koalici starostka vytvořila s TOP 09, ČSSD a Nezávislými pro Přelouč. V jednadvacetičlenném zastupitelstvu bude mít koalice 11 křesel, tedy těsnou většinu.

„Spolupracovali jsme již minulé období, programová shoda je až obdivuhodná. Priority si teprve budeme ujasňovat, zatím jsme řešili pozice radních a členy výborů. Když se nikdo neodvolá, ustavující zastupitelstvo by mělo být 6. listopadu," uvedla Burešová.

ANO bude silnou opozicí

Lídr hnutí ANO Radim Jelínek konstatoval, že šest zvolených zastupitelů bude silnou opozicí. „Bohužel, jako v mnoha jiných městech České republiky se staří matadoři drží svých pozic na radnici, byť jsme jako vítěz voleb nabídli jednání dalším čtyřem seskupením. Kvůli přeběhnutí ČSSD jsme byli převálcováni," řekl ČTK Jelínek.

V roce 2010 vyhrála v Přelouči volby ODS v čele s Burešovou se ziskem sedmi mandátů. Pět zastupitelských křesel získali Nezávislí pro Přelouč a čtyři sociální demokracie. Před čtyřmi lety uspělo pět politických subjektů, v tomto volebním období bude mít své městské zastupitele sedm uskupení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…