Premiér pokračuje v bilancování vlády setkáním se Šlechtovou

25.11.2016 6:10

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se v rámci bilančních schůzek se členy kabinetu dnes setká s ministryní pro místní rozvoj (MMR) Karlou Šlechtovou (za ANO). O práci členů vlády debatuje s ministry od minulého týdne, kdy oznámil výměnu dvou z nich. Odůvodnil to potřebou větší dynamiky vlády v posledním roce její činnosti. Zprávu přinesla ČTK.

Premiér pokračuje v bilancování vlády setkáním se Šlechtovou
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Vyzýval koaliční partnery, že by mohli změny zvážit také. Předseda ANO Andrej Babiš i šéf lidovců Pavel Bělobrádek to však opakovaně odmítli.

„Předpokládám, že se bude jednat o úspěších a neúspěších MMR. A také, jakým způsobem nastavit vize do dalšího období," uvedla k dnešnímu jednání Šlechtová. Do jejího resortu spadá například koordinace evropských dotací, veřejné zakázky, cestovní ruch, realitní zprostředkovatelé nebo pohřebnictví.

„Potýkáme se s kauzami jako monitorovací systém nebo Národní elektronický nástroj. Ale ty se táhnou už dlouho a potáhnou se určitě ještě s dalším ministrem. Já udělám všechno pro to, aby dopady na MMR byly minimální," doplnila ministryně. Od Sobotky očekává, že jí sdělí svoje představy o dalším fungování ministerstva. Premiéra chce seznámit i se svými vizemi po volebním roce 2017. „Ať už to převezme kdokoliv, měl by v těch vizích pokračovat. Může samozřejmě cokoliv upravovat, ale resorty přece nemůžou mít každé roky nové cíle," dodala Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…