Přemluv bábu, verze 2019. Budete koukat, co udělali se slavným předvolebním videem Piráti

13.05.2019 19:42

Pirátská strana pustila do oběhu propagační video Přemluv vnuka – přemluv vnučku, kterým se snaží přemluvit mladé voliče, aby dorazili k volbám do Evropského parlamentu a svůj hlas dali právě Pirátům.

Přemluv bábu, verze 2019. Budete koukat, co udělali se slavným předvolebním videem Piráti
Foto: Repro Youtube
Popisek: Přemluv vnuka, přemluv vnučku, propagační video Pirátské strany

„Za necelé dva týdny začínají volby do Evropského parlamentu. K posledním evropským volbám dorazila pouze šestina mladých voličů. Piráti proto přicházejí s videem, v němž vzkazují mladým voličům, aby přišli k volbám, které na příštích pět let rozhodnou o rozložení politických sil v Evropě,“ píší Piráti v tiskové zprávě s tím, že volební účast u evropských voleb mezi mladými lidmi je nízká. „V Česku byla navíc volební účast v eurovolbách druhá nejnižší v celé Evropě,“ upřesňují v tiskové zprávě.

Zhruba dvouminutové video se nese ve stylu dnes již profláklého klipu Marty Issové a Jiřího Mádla Přemluv bábu, ve kterém dvojice herců přemlouvala starší generaci, aby volila pravici. Ve videu Pirátské strany naopak dvojice postarších protagonistů přesvědčuje starší generaci, aby své vnuky a vnučky přesvědčila, aby volit v evropských volbách šli.

„Víte, že jenom jedno ze šesti vnoučat půjde k volbám?“ upozorňuje seniorka na videu. „Radši půjdou na hokej,“ dodává její mužský protějšek. „Nebo do kina, nebo jezdit na longboardech,“ upřesňuje starší muž. „Takže jestli se do Evropskýho parlamentu dostanou různý extremisti a populisti, anebo víte kdo (v pozadí vyjede podobenka připomínající Andreje Babiše v červené čepici, pozn. redaktora), budou za to moct hlavně mladý lidi,“ upozorňuje postarší žena.

„Oni to mají dneska jednoduchý. Jezdí si po Erasmech. Volají z Německa jako z domova. A nakupujou na Amazonu,“ dodá seniorka.

„A myslí si, že to tak bude napořád. Jenomže my starší víme, že věci se mohou rychle změnit,“ dodá senior. „V Británii mladý nepřišli k volbám a teď se diví, co tam mají za binec,“ upřesňuje. „Na začátku ty šašky nikdo nebere vážně,“ pokračuje žena, zatímco za ní vyjíždí postupně fotografie Nicka Farage, Tomia Okamury a Jaromíra Soukupa. „Naše vnoučata Evropský parlament nezajímá,“ stěžuje si. „A přitom rozhoduje o věcech, který by je zajímat měly,“ dodává muž. „Třeba o tom, jestli tady budeme mít za 50 let kvůli suchu poušť,“ dodává žena.

„Tak zavolejte těm svým vnoučatům, ať na to nekašlou a přijdou k těm urnám, nebo jim napište přes WhatsApp,“ dodává muž. „A když vás nebudou chtít poslechnout, tak klidně použijte nátlak,“ dodává. „Prostě to tam hoďte Pirátům,“ říká na závěr, přičemž postarší žena upozorňuje, že pro vnoučata, která nejdou k urnám, by neměl být k dispozici žádný štrúdl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…