Prezident Zeman dostane kvůli dehydrataci infuze

26.09.2019 21:30

Kvůli dehydrataci organismu čeká prezidenta Miloše Zemana několik infuzí, které mu mají dodat minerály. Jeho problémy s nízkým tlakem byly způsobeny právě nedostatečným zavodněním. Zeman to dnes řekl v televizi Barrandov. Hlava státu podstoupila v úterý několikahodinovou lékařskou prohlídku v Ústřední vojenské nemocnici. Podle ředitele nemocnice Miroslava Zavorala lékaři nenašli u prezidenta žádný zdravotní problém. Prezident oslaví v sobotu 75. narozeniny.

Prezident Zeman dostane kvůli dehydrataci infuze
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Anketa

Připomenete si 17. listopadu památku Václava Havla?

hlasovalo: 27410 lidí
Podle prezidenta ho lékaři prohlíželi důkladně a nevynechali jediné místo na těle. „Takže stručná rekapitulace: srdce bije jako zvon, plíce jsou čisté, jako by to nebyl kuřák, játra fungují, jako bych byl abstinent, ledviny jsou taky v pořádku a mohu pokračovat dál a dál,“ uvedl Zeman.

Lékaři u prezidenta při kontrole odhalili mírné známky dehydratace. „Abych spravil ještě tu dehydrataci organismu, tak si dám několik infuzí, které mně do těla dostanou minerály,“ uvedl Zeman.

Otázka jeho zdraví se stala tématem především v době loňské prezidentské volby nebo při některých veřejných vystoupení, při kterých má Zeman zřetelné problémy s chůzí. Podle Pražského hradu prezident špatně chodí kvůli diabetické polyfunkční neuropatii. Problémy má také s nízkým tlakem a hůř slyší. Kvůli svému zdraví omezil kouření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…