Prezident Zeman na náměstí pronesl opravdu nečekaná slova o anexi Krymu

07.04.2017 14:09

Závěrečná cesta prezidenta Miloše Zemana ve Středočeském kraji vedla do Slaného. Zde se Zeman setkal s občany, aby s nimi probral aktuální palčivé otázky.

Prezident Zeman na náměstí pronesl opravdu nečekaná slova o anexi Krymu
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Ve Slaném je šestiprocentní nezaměstnanost. A to je poměrně hodně. V těchto šesti procentech však může být také řada lidí, kteří nechtějí pracovat. Máme-li je přinutit k práci, musíme jim snížit sociální dávky. Protože jinak se budou povalovat a vysmívat se těm, kdo poctivě pracují. Na druhé straně se však musíme ptát také po nových pracovních příležitostech,“ řekl úvodem Zeman.

První otázka diskuze pak směřovala k odcházejícímu poslanci ČSSD Jeronýmu Tejcovi. „Jeroným Tejc byl velmi talentovaný poslanec sociální demokracie. Kdyby měla sociální demokracie na každém prstu deset talentovaných poslanců, dalo by se to pochopit. Nejsem si ale jist tím, že to tak je,“ řekl.

Následoval i dotaz na zdanění církevních restitucí. „Církevní restituce v takovém rozsahu vůbec neměly být. Bavíme-li se o zdanění toho, co už je, tak zavíráme dveře od chléva, odkud utekla kráva, a snažíme se zachránit alespoň tele,“ zmínil. 

Anketa

Zeman uvažuje o milosti pro Jiřího Kajínka. Co vy na to?

hlasovalo: 8137 lidí

Když se pak jedna z žen zeptala, proč jsou na náměstí červené karty v rukou odpůrců prezidenta a zda tomu hlava státu rozumí, Zeman odvětil: „Demokracie je právo na různý názor. A názor můžete vyjádřit slovy nebo například červenou kartou. Pouze bych chtěl těmto lidem vzkázat, protože většinou stojí na okraji, že nejsou rozhodčí. Pouze rozhodčí může ukazovat červenou kartu. Rozhodčí jsou voliči a těmi jsme my všichni.“ Vyjádřil se i k červeným trenýrkám. „Pokud si myslíte, že červenými kartami nebo červenými trenýrkami můžeme utvrdit svůj názor, tak já bych rád řekl toto: Diskuze se vede na základě argumentů. Diskuze se nevede na základě spodního prádla,“ řekl.

Následně Zeman prozradil, kde je jeho legendární autobus Zemák. „Koupily ho Hoštice. Hoštičtí ho mají vystavený jako turistickou atrakci a občas s ním dokonce jezdí na nejrůznější akce,“ řekl Zeman.

Své pak prezident sdělil k podnikateli Viktoru Koženému, jehož dlouhodobě kritizuje. „Jednoho novodobého Viktora Koženého jste tady ještě ve Středočeském kraji měli hejtmanem,“ vyjádřil se také Zeman.

Závěrem se pak Zeman vyjádřil k ruské anexi Krymu. „Anexe Krymu je protiprávní jako jakýkoliv jiný zábor cizího území. Jediný způsob, jak vrátit Krym Ukrajině, je evropská válka. A tu přeci nikdo nechce,“ vzpomněl také na slova bývalého německého prezidenta Joachima Gaucka Zeman.

Následoval pak již jen podpis do pamětní knihy, odekorování praporu města a převzetí daru od představitelů města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…