Prezident ukazuje na premiéra holí. Neuvěřitelné! Politologové v ČT ohromeně sledovali hradní vystoupení

04.05.2017 16:42

Krátce před půl čtvrtou se na Hradě setkali prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka. Ještě před samotným jednáním politiků došlo k setkání s novináři, na které takřka s otevřenými ústy hleděli dva politologové. Co je tak šokovalo?

Prezident ukazuje na premiéra holí. Neuvěřitelné! Politologové v ČT ohromeně sledovali hradní vystoupení
Foto: Facebook M. Zeman
Popisek: Miloš Zeman opouští sál a nechává Bohuslava Sobotku samotného před novináři.

Před jednáním premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) uspořádal prezident Miloš Zeman setkání s novináři. S tímto setkáním předseda vlády evidentně nepočítal a došlo ke střetu. Zeman oznámil, že očekával podání demise, a vyčinil Úřadu vlády za to, že k avizované demisi nedošlo. Sobotka novinářům sdělil, že dorazil za Zemanem na standardní politické jednání. Podobná spolu absolvovali už dříve a Sobotka dal najevo, že nechápe, proč se teď prezident Zeman chová tak, jak se chová.

Před kamerami České televize toto vystoupení okomentovali také politologové Lukáš Jelínek, jenž má blízko k ČSSD, a politolog Petr Sokol, jenž souzní s ODS. „Je to reality show. My tady sledujeme, jak kdo vaří, my si tady vyměňujeme manželky a teď se tedy i z české politiky stává reality show. Je vidět, že prezident Zeman nevynechá jedinou příležitost, aby zaútočil na Bohuslava Sobotku,“ konstatoval Jelínek.

Připomněl, že podobně Zeman na Sobotku zaútočil i při jmenování jeho vlády, když nastupujícímu premiérovi vyčetl chyby v dopise, který dorazil z Úřadu vlády. „Nebylo to nic příjemného k vidění, ale jak řekl premiér, tak to vypovídá o tom, jak politická jednání probíhají,“ dodal Jelínek k aktuální schůzce.

Politolog Petr Sokol také nechápavě kroutil hlavou. „My jsme viděli scény, kdy prezident ukazuje premiérovi holí, kam si má stoupnout, to je něco, co nepatří do demokratického státu ve střední Evropě,“ prohlásil Sokol.

Pánové se shodli na tom, že něco podobného jsme v Česku dlouho neviděli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…