Primátor Svoboda dostane 130 milionů korun

27.03.2012 14:52

Radní Prahy v úterý schválili přijetí finančních prostředků ve výši 130 milionů korun z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Peníze jsou určené ve prospěch rozvoje, výstavby, údržby a modernizace silnic a dálnic.

Primátor Svoboda dostane 130 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční charitativní akce primátora Bohuslava Svobody

"Pro výstavbu Vysočanské radiály, která je vymezena křižovatkou Kbelská a končí křižovatkou se silnici Novopackou s připojením na Mladou Boleslav, je určených 73 354 tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Josef Nosek. Stavba byla zprovozněna loni v listopadu, ale definitivně má být dokončena do letošního června.

Zbytek peněz má jít na rozestavěnou mimoúrovňovou křižovatku Liberecká v Praze 9, která umožní bezkolizní křížení Kbelské a Liberecké ulice s vazbou na dálnici D8. Stavba by měla být rovněž dokončena letos v červnu.

"Stavební práce za obě stavby byly až do konce loňského roku hrazeny z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, protože dočasně nahrazují příslušnou část nedokončeného Pražského okruhu. Náklady na investorskou a projektovou přípravu hradí ze svého rozpočtu město,“ konstatoval Nosek.

Vzhledem k výši rozpočtu na letošní rok nebude již SFDI tyto stavby financovat, s výjimkou oněch 130 milionů. K dofinancování obou staveb bude ještě zapotřebí pro Vysočanskou radiálu 185 milionů korun a pro křižovatku Liberecká pak 161 milionů korun, celkem tedy 346 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…