Přituhuje: Bobošíková shromáždila klausovce. No a samotný Václav Klaus...

21.08.2013 14:01

Suverenita intenzivně jedná s bývalým prezidentem Václavem Klausem a tzv. klausovci o společném projektu, s nímž se zúčastní sněmovních voleb. Reálnou možností je, že Václav Klaus povede kandidátku Suverenity, píší Novinky.cz. Bude to ale prý záležet pouze na něm.

Přituhuje: Bobošíková shromáždila klausovce. No a samotný Václav Klaus...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková, šéfka Suverenity

Otázku spolupráce včera někteří klausovci řešili v novém sídle Suverenity na pražském Smíchově. „Výsledkem má být společná kandidátka. Vzhledem k předpokládanému termínu voleb by se nepodařilo založit nový subjekt,“ prohlásila předsedkyně strany Jana Bobošíková. Zda budou případně kandidovat přímo pod hlavičkou Suverenity, nebo se název změní, se zatím neví.

Bobošíková Novinkám.cz přiznala, že skutečně dává dohromady klausovské síly. „Ano, dá se to takto jednoznačně napsat. Cílem je vrátit Českou republiku na cestu prosperity, chcete-li, na cestu Václava Klause,“ doplnila s tím, že budou usilovat o navázání na úspěšnou Klausovu politiku 90. let.

Chceme nabídnout ryze pravicovou stranu

Ve vyjádření pro Prvnízprávy.cz místopředseda Suverenity Václav Musílek řekl, že je „potřeba nabídnout voličům jednoznačně programově vyhraněný pravicový subjekt, zaštítěný osobnostmi a my za největší osobnost v tomto směru považujeme Václava Klause. Proto s ním o těchto věcech diskutujeme“.

„Nepředstírám, že se to bude hodně odvíjet od toho rozhodnutí Václava Klause. A v případě, že se postaví do čela té kandidátky, tak ta situace bude vypadat jinak, než pokud se pro to nerozhodne,“ dodal Musílek. Součástí probíhajících jednání v tuto chvíli není případná kandidatura Václava Klause ve volbách do Evropského parlamentu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…