Proč jí říkáte Krnda? Je to pěkná ženská, naznačil o Krnáčové novinář Jan Schneider

02.05.2018 9:44

Spolupracovník Lidových novin Jan Schneider se ve svém komentáři rozepsal o pražské primátorce Adrianě Krnáčové (ANO).

Proč jí říkáte Krnda? Je to pěkná ženská, naznačil o Krnáčové novinář Jan Schneider
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

„Pražská primátorka Adriana Krnáčová končí a média se s ní poměrně bujaře vypořádávají. Dozvídáme se tak leccos o Krnáčové, ale i o novinářích. Primátorka jim nepochybně poskytla pár šťavnatých podnětů ke šťavnatým komentářům, protože politická korektnost nepatří k jejím nejfavorizovanějším tématům. Tomu lze rozumět. Kdo zná hokej, ví, že viditelný faul často jen reaguje na předchozí skrytý. Ale o tom ať píší ti, kdo jsou zasvěceni do pražské politiky,“ poznamenal úvodem Schneider, jehož však hlavně zaujalo to, že když někdo ohlásí odchod z politiky, mediální pirani si na něm mohou vyzkoušet zoubky.

„K tomu se přidává negativní důsledek moderní choroby, jíž je přehnaná politická korektnost. Ta může – pokud je jí jako šafránu – člověka kultivovat, ale v množství větším než nepatrném už ničí přirozené cítění. To si jedinec zdokonaluje i tak, že občas dostane ‚po čuni‘, občas po ní někomu dá,“ zmínil Schneider s tím, že korektnost však také slouží jako záštita pro alibismus, cenzuru, bázlivost a další hanebnosti. 

Jaká byla Adriana Krnáčová primátorka, to ať podle Schneidera hodnotí jiní – ale ať se jim do toho neplete, že je to ‚chic ženská‘. „To lze totiž napsat šťavnatě a jadrně a napřímo a přitom neurážlivě, aniž by to – tak či onak – ovlivnilo hodnocení primátorky coby politické figury,“ sdělil Schneider.

A dodal, že někteří novináři však primátorku coby političku neposuzují, ale pouze „vnímají“. „Bouří se jim první signální soustava a hormony a oni se tím – opět bez rozmyslu – ještě běží pochlubit na veřejnost. Do odborného hodnocení se jim pak pletou emoce a k primátorce se snaží připasovat všelijaké zkomoleniny a patvary (‚Krnda‘), nad nimiž by ovšem Sigmund Freud jásal.“

„Horší je, když těmi výrazy častují primátorku Krnáčovou novinářky, protože to už pomáhá nastolit pavlačovou atmosféru, která pak kontaminuje celospolečenskou situaci a vrací se v těch nejnevhodnějších chvílích a formách. Po nějaké noblese ani vidu, ani slechu. Musí to tak být?“ uzavřel Schneider.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…