Prokristapána: Mluvčí Donalda J. Trumpa v noci plácnul něco, co vám zkazí snídani. A už z toho je haló

12.04.2017 6:56

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer, oblíbený terč odpůrců prezidenta Trumpa, si nyní připsal na konto další kontroverzní moment. Při vysvětlování útoku na Sýrii totiž mimo jiné uvedl, že praktiky útoků chemickými zbraněmi na civilní obyvatelstvo, které připsal prezidentu Asadovi, jsou něčím, co neprováděl ani Hitler. A následně se do vysvětlování těchto slov neuvěřitelně zamotal.

Prokristapána: Mluvčí Donalda J. Trumpa v noci plácnul něco, co vám zkazí snídani. A už z toho je haló
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Vše začalo, když mluvčí na tiskové konferenci v Bílém domě vysvětloval důvody útoků na Sýrii. „Máte tu někoho, kdo je hodný opovržení stejně jako Hitler, který se nikdy nesnížil k užití chemických zbraní,“ řekl doslova. Hned navázal apelem na Rusko, že Asad je „hráč, se kterým byste neměli chtít být v týmu“, ale novináře ze všeho nejvíc zaujala právě poznámka o Hitlerovi a chemických zbraních.

Okamžitě se začalo připomínat, že Hitler sice nikdy nepoužil chemické zbraně při bojových operacích, ale zato s nimi povraždil šest milionů Židů a dalších lidí v koncentračních táborech. Někteří dodali, že nechutnost Spicerových slov umocňuje fakt, že zazněla během největšího židovského svátku Pesach.

Například dcera prezidenta Billa Clintona a Trumpem poražené Hillary Clintonové Chelsea mluvčímu doporučila, aby se zašel dovzdělat do Muzea holocaustu, které má ve Washingtonu jen pár kroků od Bílého domu.

Anketa

Hitler nikdy nepoužil chemické zbraně způsobem, jako Bašár Asad. To řekl mluvčí Bílého domu Sean Spicer, vzápětí se omluvil. Co vy na to?

hlasovalo: 5504 lidí

Na pravidelné tiskové konferenci následně mluvčí vše horečně vysvětloval, ale spíše se do toho ještě více zamotal. „Hitler nepoužil chemické zbraně proti vlastním obyvatelům stejným způsobem, jako nyní Asad,“ oznámil. Ujišťoval, že je mu známo, že Hitler otrávil miliony lidí, ale nikdy prý neudělal to, že by bomby s plynem shazoval z letadel doprostřed měst.

„Chtěl jsem ukázat kontrast s taktikou nasazování letadel k rozšiřování chemických látek mezi civilní obyvatelstvo,“ uzavřel své překotné vysvětlování.

Následně mluvčí šel do živého vysílání CNN a se zachmuřeným výrazem přednesl svou omluvu za „necitlivý odkaz na holocaust“. Ujistil, že se jednalo o jeho soukromý vývod, o kterém prezident Trump nevěděl a nemá s ním nic společného.

Následně na svém twitteru zveřejnil fotografii, jak se mezi zaměstnanci v Bílém domě slaví židovský Pesach.

Prezident Trump sám na svém twitteru popřál krásný Pesach všem ještě před tím, než se celá kauza objevila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…