Prorektoru Štechovi prý Sobotka ministerstvo po Chládkovi nenabídl

02.06.2015 20:39

Premiér Bohuslav Sobotka se v úterý zabýval možným nástupcem Marcela Chládka na Ministerstvu školství.

Prorektoru Štechovi prý Sobotka ministerstvo po Chládkovi nenabídl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství Marcel Chládek a premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka se dnes sešel s náměstkyní ministra Jiřího Dienstbiera Kateřinou Valachovou a s prorektorem Univerzity Karlovy Stanislav Štechem, jenž je považován za možného adepta na uvolněném postu. „Pana premiéra zajímaly problémy základního i středního vzdělávání, nástupu generační vlny na základní školy, otázky, jak řešit tlak na inkluzi. A zejména ho zajímalo střední odborné vzdělávání, co s učňovskými školami, jak řešit potřeby trhu práce, jaký je můj názor na mistrovskou zkoušku,“ popsal schůzku s premiérem Štech.

Zároveň však odmítl, že by mu premiér nabídl nějaký konkrétní návrh, s tím, že by se nové funkci nebránil. „Musel bych se velmi rychle rozhodnout, jaké by byly první kroky, co se dá vůbec zvládnout. Období je velmi kritické,“ nastínil prorektor Karlovy univerzity problémy se služebním zákonem, který začne platit už v červenci. To se projeví především při výběru spolupracovníků. Nový ministr si totiž bude moci přivést jen dva politické náměstky a případné poradce.

Stanislav Štech loni neúspěšně kandidoval jako nestraník za ČSSD do Senátu. Za jeho možné náměstky jsou považováni Petr Hulínský a poslanec Jiří Zemánek. Kromě Štecha se hovoří i o několika ženách, které by Chládka mohly nahradit. Jimi jsou místopředsedkyně strany Lenka Teska Arnoštová, poslankyně Vlasta Bohdalová nebo senátorka Eva Syková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…