Proti Rathovi jdou i památkáři: Neoprávněně si upravoval chráněný dům

29.10.2012 9:16

V současné době stále vazebně stíhaný David Rath toho před svým pobytem za mřížemi stíhal opravdu hodně. Byl poslancem, hejtmanem, a velmi usiloval o zvelebení Hostivice, kde žil. Server Lidovky.cz informuje o tom, že přímo v Hostivici vlastnil někdejší přední politik ČSSD hned tři domy a jeden z nich nechal upravovat podle svých představ navzdory tomu, že šlo o památkově významný objekt.

Proti Rathovi jdou i památkáři: Neoprávněně si upravoval chráněný dům
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

David Rath je veden jako vlastník rozlehlé vily stojící v centru Hostivice. Objekt si však chtěl nechat zvelebit, takže povolal stavební dělníky a nechal provádět úpravy na objektu, kde v sedmdesátých letech minulého století sídlilo řeznictví. Počínání exhejtmana se ale pranic nelíbilo středočeským památkářům, protože vila patří do zóny hostivického zámku.

Nic neřeknu, zdůrazňuje hostivický starosta

Památkářům se podařilo stavbaře dotlačit k tomu, aby do stavební dokumentace zapracovali jejich připomínky. Na základě této dohody dostali stavbaři v dubnu tohoto roku stavební povolení. Jaké však bylo překvapení památkářů, když v květnu zjistili, že prováděné úpravy na vile jsou v rozporu s uzavřenou dohodou.

"Na základě kontrolní činnosti našeho zástupce v Hostivici byl zaslán podnět ke kontrole průběhu stavebních prací, které se odchylovaly od schválené projektové dokumentace," potvrdila serveru Lidovky.cz Eva Zápalková ze středočeského památkového ústavu. Je ale třeba dodat, že v červnu byla uzavřena nová dohoda s památkáři a úpravy na objektu pokračovaly. V té době už byl někdejší hejtman zadržen a seděl za mřížemi poté, co ho zadrželi policisté se sedmi miliony v krabici od vína.

Za zmínku stojí také fakt, že starosta obce Hostivice Jaroslav Kratochvíl, který se angažuje v hnutí Středočeši 2012, nechce případ komentovat. Toto hnutí je přitom propojeno přímo s Davidem Rathem. "Nevím, proč bych vám k tomu měl něco říkat," odmítl dotaz serveru Lidovky.cz

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

19:47 Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

Lídr SPD Tomio Okamura v debatě o korespondenční volbě na půdě Poslanecké sněmovny označil místopřed…