Publicista se děsí vlády Pirátů: Nasadí na nás další byrokraty. A když nebudou vědět, poběží se zeptat do Bruselu!

19.03.2021 12:43

Piráti nám chtějí pověsit na krk další byrokraty. A když byrokrati nepomohou, běží pro radu do Bruselu. Opravdu je necháme vládnout této zemi? Publicista Petr Brandtner se s tím nemazal. Udeřil i na novináře.

Publicista se děsí vlády Pirátů: Nasadí na nás další byrokraty. A když nebudou vědět, poběží se zeptat do Bruselu!
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Na podzim v loňském roce v řece Bečvě uhynuly tisíce ryb. S vysokou pravděpodobností kvůli kyanidu, který se dostal do řeky. Dodnes se však nepodařilo najít viníka. Piráti proto přicházejí s návrhem legislativy, která má napříště podobné krize řešit a hledat viníka.

A komentátora Petra Brandtnera neponechal chladným.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí
„Ponechme teď stranou fakt, že Piráti na sebe (pokolikáté už) upozorňují a staví se do role těch posledních spravedlivých, kteří všemu rozumějí a všechno vyřeší. Hlavní absurdita je v návrhu samém: vytvořit jednotnou administrativní formuli, do níž se vejde jakákoli havárie, bez ohledu na to, zda jde o únik jedu do řeky, což je aktuální záminka k další produkci byrokratických zátěží, nebo například o výbuch zásob pohonných hmot, sesuv půdy následkem použití špatných stavebních technologií nebo cokoli jiného. Zjednodušme to: vždy může jít jen o dvě možné příčiny - chybu systému nebo chybu člověka. Na to nepotřebujeme jednotný soubor předpisů a formulářů, což zase je v zásadě to jediné, čeho jsou schopni a co nám už přes tři roky předvádějí Piráti. A když jsou v úzkých, obvykle říkají: my se nemůžeme jen tak sami rozhodnout, my se musíme nejprve zeptat v EU, co si o tom smíme myslet. A tato neodpovědná squadra nám chce od podzimu vládnout?“ kroutil hlavou Brandtner.

Poté se zastal chemičky Deza, která patří do holdingu Agrofert Andreje Babiše (ANO). Celý holding je dočasně odložen ve svěřeneckém fondu premiéra Babiše.

Podle Brandtnera je třeba myslet na to, že rozbory vody z Dezy prováděné po nehodě byly zcela v pořádku. Část médií přesto stále rozvíjí hypotézu, že i Deza může být viníkem ekologické havárie. Brandtner to přičítá tomu, že část novinářů programově útočí na premiéra Babiše.

„Novináři, místo aby poctivě investigovali a zjišťovali detaily týkající se všech firem v okolí, které by s kauzou mohly mít něco společného (je jich celkem 21), tak se zabývají splétáním konspiračních teorií, kde zástupným cílem má být DEZA, ale hlavním terčem Andrej Babiš. Budou přece volby, že?“ uzavřel Brandtner otázkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…