Půjčíme si 8 miliard od Rozvojové banky Rady Evropy. Schválila to vláda

08.06.2020 21:47

Vláda Andreje Babiše (ANO) v pondělí schválila, že Česko bude moci přijmout od Rozvojové banky Rady Evropy půjčku až do výše zhruba 8 miliard korun (300 milionů eur). Zároveň kabinet rozhodl i o uvolnění jedné miliardy korun z rozpočtové rezervy na boj se suchem, informují Novinky.

Půjčíme si 8 miliard od Rozvojové banky Rady Evropy. Schválila to vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

Podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) bude stát tyto peníze čerpat pouze v případě, že to bude pro Českou republiku výhodnější než například vydání státního dluhopisu.

Půjčka by měla pokrýt většinu výdajů na zdravotnické vybavení pro lékařský personál, laboratoře, testovací centra a další pracovníky v první linii boje s koronavirem a na zabezpečení souvisejících nákladů na transport a distribuci.

Vládou byl schválen rovněž návrh ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD), kterým žádal o uvolnění jedné miliardy korun na snížení negativních dopadů klimatických změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…