Putin a neovlivňování voleb na Slovensku? Doktor Macek napsal své

02.04.2019 17:35

Neúnavný glosátor společenského dění Miroslav Macek tentokrát věnoval pozornost slovenským prezidentským volbám. V nadsázce si posteskl, že ruský prezident Vladimir Putin už asi není, co býval, když nedokázal zajistit prohru Zuzany Čaputové. Americký novinář Erik Best se k Mackovi přidal a nad zvolením Čaputové se zaradoval. Měl k tomu zvláštní důvod.

Putin a neovlivňování voleb na Slovensku? Doktor Macek napsal své
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Slovensko má za sebou prezidentské volby. V čele země poprvé v historii stane žena. Slovensko tak drží primát mezi zeměmi Visegrádské čtyřky. V čele České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska dosud žádná žena nestála.

Zuzana Čaputová se jako budoucí prezidentka nijak netají svými liberálními názory. Macek proto s humorem kroutí hlavou nad tím, že ruský prezident Vladimir Putin nedokázal zabránit jejímu zvolení, když už údajně napomohl k nezvolení Hillary Clintonové prezidentkou Spojených států. „Ten Putin už není to, co býval! Vůbec se nesnažil ovlivnit volby na Slovensku!“ napsal.

Poté si položil otázku, co by se asi dělo v Česku, kdyby byl Miloš Zeman zvolen prezidentem jen za 40procentní volební účasti silou 24 procent hlasů.

Doufal také, že zvolení Čaputové prezidentkou odláká Slováky z Prahy, a to včetně našeho dnešního premiéra Andreje Babiše. „Doufám, že volba prezidentky Čaputové bude mít velmi blahodárný účinek i na Českou republiku. Slováci už nebudou muset emigrovat a všichni se z ciziny rádi vrátí zpět, a to včetně Babiše,“ prohlásil.

Nakonec dodal, že zvolení Čaputové vlastně ukazuje na selhání dosluhujícího slovenského prezidenta Andreje Kisky. „Slovenský prezident Kiska při nástupu do funkce sliboval změnu. Změnu nyní slibuje i nová prezidentka Čaputová. Z toho tedy logicky vyplývá, že vychvalovaný prezident Kiska těžce zklamal…,“ podotkl Macek.

Americký novinář Erik Best k tomu doplnil, že když už jistá část slovenské společnosti zvolení Čaputové tolik oslavuje, mohla by se z Prahy odstěhovat zpátky na Slovensko a v našem hlavním městě by se mohlo najednou uvolnit nemalé množství tolik zoufale chybějících bytů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

20:45 Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

Řeporyjský starosta Pavel Novotný skončí v ODS, shodlo se na tom předsednictvo strany, v úterý večer…