Putin prý chystal předčasné volby, když vyhraje Hillary. V Rusku přituhuje

17.11.2016 7:23

Po vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách upustil Kreml od myšlenky konání předčasných prezidentských voleb. Informuje o tom server Tapolitika.cz, který se zaměřuje na překlady z ruských opozičních zdrojů.

Putin prý chystal předčasné volby, když vyhraje Hillary. V Rusku přituhuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Před Rudým náměstím v Moskvě

V Kremlu byl projednáván plán uspořádat prezidenské volby v Rusku nikoliv v březnu 2018, tedy v době, kdy Vladimiru Putinovi oficiálně vyprší prezidentský mandát, ale již o rok dříve – na jaře roku 2017. Tuto informaci TV Dožď potvrdily dva zdroje blízké Putinově administrativě.

Od tohoto nápadu však bylo podle těchto zdrojů upuštěno 8. listopadu vzhledem k tomu, že v prezidentských volbách konaných v USA zvítězil Donald Trump.

Ze slov informátorů TV Dožď vyplývá, že scénář předčasných voleb by byl aktuální v případě výhry Hillary Clintonové, která ostře kritizovala politiku ruské vlády a mohla by se pokusit ovlivnit situaci v Rusku před volbami.

Celý text je ZDE

Server Tapolitika.cz také přináší překlad článku ruské federální informačně-analytické agentury Rosbalt o nárůstu sociálního napětí ve společnosti.

Za tři měsíce se počet pracovních konfliktů v Rusku zdvojnásobil. Taková data uvádí Centrum ekonomických a politických reforem (CEPR) ve své nové zprávě o sociálně-ekonomické situaci v Rusku.

Jak zjistili experti z CEPRu, bylo za třetí čtvrtletí zaznamenáno 544 konfliktních případů spojených s pracovními vztahy v 78 regionech. To je téměř dvakrát více než ve druhém čtvrtletí, kdy bylo zaznamenáno 263 případů.

Mezi pracovní konflikty podle definice CEPRu patří mítinky, demonstrace, stávky z důvodů zhoršení pracovních podmínek, rozpuštění podniků, výpovědí a zadržování mzdy.

Nejvíce pracovních konfliktů vzniká v důsledku zadržování mzdy. Pracovních konfliktů ve vlastním slova smyslu bylo za třetí čtvrtletí zaznamenáno 69. Podle údajů Rosstatu celkové dluhy na mzdách k 1. září dosahovaly 3,531 miliardy rublů.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …