Putin řídí Rusko jako kriminálník! udeřil český publicista

27.01.2015 13:07

Zločinci kolem prezidenta Vladimira Putina tunelují Rusko o sto šest a Viktor Kožený je proti nim učiněné nebeské neviňátko, tvrdí publicista Jan Ziegler v článku, který zveřejnily ParlamentníListy.cz. Ziegler poukazuje na to, že když v Rusku na zmíněné zločiny člověk upozorní, dopadne jako právník Sergej Magnitskij, kterého umučili k smrti ve vyšetřovací vazbě.

Putin řídí Rusko jako kriminálník! udeřil český publicista
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

K tomuto závěru dospěl na základě článku, který ze serveru britských novin The Guardian přeložily Britské listy. Ty popisují příběh bankéře Billa Browdera, který žil déle než 10 let v Moskvě a řídil nejúspěšnější investiční fond v Rusku. Tento úspěšný americký podnikatel původně Putina podporoval, avšak v roce 2005 byl z Ruska vyhoštěn.

Zkorumpovaná skupina ruských činitelů totiž prý vykradla jeho investiční fond Hermitage Capital a zneužila ho k podvodnému daňovému přiznání, což dokázal právě jeho právník Magnitskij. Ukradeno mělo být 230 milionů dolarů.

Mafiáni, kteří mají blízko k Putinovi, si žijí nad poměry. A nikomu to nevadí

"Když zloději spjatí s vládní mocí kradou veřejně miliardy a ve vězení nakonec skončí ten, kdo na tuto loupež upozorní, tak to je vážně síla,“ povzdechl si Ziegler. "V Rusku, když bude někdo z Putinova gangu chtít, se zmocní cizí firmy a nic mu v tom nezbrání,“ domnívá se s tím, že dotyčný si buď zakoupí výhodně akcie této firmy, nebo si ji sebere celou.

Publicista tvrdí, že žádná jiná civilizovaná země si nedovolí tak provokativní miliardové krádeže a nerespektování ochrany svobodného podnikání a soukromého vlastnictví, jako současná kremelská říše. "V Rusku si také mafiáni, kteří mají blízko k Putinovi, žijí očividně nad poměry a nikomu to nevadí,“ poznamenal Ziegler.

Celý článek Jana Zieglera najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …