Putin ze sebe odpovědnost nesejme, napsal publicista Neff. A pak dal prezidentovi jednu velmi zvláštní radu

19.07.2014 15:09

Spisovatel a publicista Ondřej Neff na serveru Neviditelný pes okomentoval sestřelení malajsijského letounu na východě Ukrajiny. Všímal si přitom především role prezidenta Spojených států Baracka Obamy a jeho ruského protějšku Vladimira Putina.

Putin ze sebe odpovědnost nesejme, napsal  publicista Neff. A pak dal prezidentovi jednu velmi zvláštní radu
Foto: tan
Popisek: Pád malajského letadla

„Odpovědnost za činy ruských separatistů nikdo z Putina nesejme. Jestliže volá po politickém řešení, měl by křičet v koupelně do zrcadla. Verbální útoky na ukrajinské vedení a jeho armádu jsou groteskní – každá řádná vláda jakékoli země na světě se snaží držet stát pohromadě. Masarykovo Československo zasáhlo proti sudetským Němcům a v předvečer světové války také vytáhlo proti slovenským separatistům. To není právo, to je povinnost každé vlády. Takto vypukla válka Severu proti Jihu, také šlo o krok proti secesionistické tendenci,“ podotýká Neff.

Celý text ZDE

Poznamenává k tomu, že Putin je ve svých vyjádřeních k celé situaci podstatně zdrženlivější než Obama, který záhy ukázal prstem na proruské separatisty na Ukrajině. Podle autora je pravděpodobné, že za útok nesou zodpovědnost a Obama to může vědět i ze zpráv, které jsou zatím před většinou smrtelníků utajeny.

A pokud za útokem opravdu stáli separatisté, bude chtít svět vědět, kde přišli ke zbrojní technologii tak vyspělé, že dokázali sestřelit civilní letoun s téměř 300 lidmi na palubě z desetikilometrové výšky. Šlo o materiál odcizený ukrajinské armádě? Nebo ho separatisté dostali z Ruska? Konečná odpověď na tuto otázku může podle Neffa rozpoutat velmi závažný konflikt. Analogii přitom publicista vidí v roce 1914 a počátku první světové války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…