Putinův nástupce? Bělousov, nový ministr obrany, napsalo se

13.05.2024 6:32 | Analýza

Kdo je Andrej Bělousov, který má nahradit Sergeje Šojgua na postu ruského ministra obrany, a co je hlavním motivem této personální obměny, jež do čela resortu obrany v době vedení války na Ukrajině dosadí ekonoma bez zkušeností s armádou? Zatímco některá západní média spekulují, že ruský prezident Vladimir Putin Bělousova navrhl po hlasech nespokojenosti s vývojem na frontě, zaznívají názory, že pravý důvod tohoto Putinova kroku může být zcela jinde. Napovědět by mohly výroky mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, naznačující, že má Bělousov začít řešit zásadní problém.

Putinův nástupce? Bělousov, nový ministr obrany, napsalo se
Foto: Repro YouTube @apec
Popisek: Andrej Bělousov

O změnách v ruském vedení informovala ruská agentura TASS, která píše, že na návrh ruského prezidenta Vladimira Putina má být Šojgu po nahrazení Bělousovem přesunut do funkce tajemníka Bezpečnostní rady Ruské federace, kde nahradí Nikolaje Patruševa.

Bělousov, jenž nahrazuje Šojgua, byl ministrem hospodářského rozvoje, poradcem Putina pro ekonomické otázky a prvním místopředsedou vlády pověřeným řízením hospodářského bloku. Dosavadní ruský ministr obrany Šojgu pak má coby tajemník Rady bezpečnosti mimo jiné dohlížet na činnost Federální služby pro vojensko-technickou spolupráci, která byla nedávno převedena do přímé podřízenosti prezidenta.

Kromě toho se podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova stane „prezidentovým zástupcem“ ve Vojensko-průmyslové komisi, jejímž předsedou je aktuálně právě Putin a prvním zástupcem je ruský exprezident Dmitrij Medveděv.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zase jen spekulace., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejana.d , 13.05.2024 9:07:04
V dávných dobách to bylo o Putinově zdraví a brzkém úmrtí.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

20:57 Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

„Byl bych opatrný s mladými lidmi a jejich volebními právy, protože v Evropě se rozmáhá takový nešva…