Pytel blech. Po konci Kalouska mluví o „demobloku“ zkušený hráč: Vše je jinak. A Babiš...

14.07.2020 13:37

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov okomentoval čin poslance TOP 09 Miroslava Kalouska. Tento politický matador v neděli oznámil, že v roce 2021 již nebude kandidovat do poslanecké sněmovny. Chce namísto toho jednat o společném postupu tradičních politických stran.

Pytel blech. Po konci Kalouska mluví o „demobloku“ zkušený hráč: Vše je jinak. A Babiš...
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda poslaneckého klubu TOP09, Miroslav Kalousek

„Pokud se mají spojit ODS, Top 09, Piráti a STAN jen proto, aby poslali ANO do opozice, nepřeji ČR to, co bude zákonitě následovat. Aliance, jejímž jediným cílem je získat moc, se hned poté, co se k ní dostane, rozpadne. Bez jednotné vize, autority, plánu... a respektovaneho lídra,“ poznamenává k tomuto plánu Petrov.

„Že to Babiš hraje s veřejností? Stejně tak to budou dělat všichni, navíc přibudou vnitřní intriky a neustálé pokusy svou pravdu podpořit velkým a silnějším bratrem EU. ANO je jako korporace. Každý odpovědný manažer musí myslet na exit strategii firmy. Tedy za jakých podmínek ‚impérium‘ předat dřív, než ho k tomu třeba donutí okolnosti. Ta v případě AB může vypadat velmi různě. Přes kandidaturu na prezidenta, prodej Agrofertu a přesunutí se do šedé zóny (vzpomeňme na vliv důchodce na Vysočine)... v domácím firemním prostředí je to už tak deset let velké téma, kdy otcové zakladatelé řeší nastupnictví. Je mnoho popsaných modelů, jak to dělají v zahraničí,“ dodal Petrov.

„Vytvořit demoblok ze slabých politických hráčů neznamená, že vznikne silná alternativa. Naopak vznikne ‚pytel blech‘, který se hned po vítězství bude potýkat s chaosem a nesoudržností,“ míní Petrov.

„Pokud neexistuje přirozený lídr, který Babiše porazí, myšlenka sjednocení opozice není pro voliče žádná výhra, spíš bych jako politický subjekt kalkuloval s možnostmi, které Andrej Babiš před sebou má. A těch zase není nekonečná řada,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…