Raději mlčte, Babiši. A na vás, Bakalo, stejně dojde. Paroubek během odpoledne zúčtoval se dvěma miliardáři

01.09.2014 20:55

Expremiér Jiří Paroubek (LEV 21) se s vervou pustil hned do dvou českých miliardářů - Andreje Babiše a Zdeňka Bakaly. Babiš o sobě i o svém hnutí rád mluví jako o uskupení, které jedná transparentně. Podle Paroubka to ale ještě neznamená, že jedná demokraticky. Jeden z nejmocnějších mužů v zemi by prý měl raději mlčet. V podobném duchu došlo i na Bakalu.

Raději mlčte, Babiši. A na vás, Bakalo, stejně dojde. Paroubek během odpoledne zúčtoval se dvěma miliardáři
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Při zahájení kampaně ke komunálním volbám hovořil vicepremiér české vlády, majitel mediálního impéria Mafra a miliardář Andrej Babiš (ANO) o tom, že jeho hnutí je transparentní. Paroubek toto tvrzení podrobil ostré kritice.

„Dovolil bych si připomenout situaci z Brna, kdy si kandidáti Babišova nepolitického hnutí ANO 'dobrovolně přispívali' na svá místa na kandidátkách a na prvních místech se vyskytují shodou okolností ti kandidáti, kteří 'dobrovolně přispěli' nejvyšší částky. Například toto je praktika oligarchistická, nikoli demokratická. Financování Babišova ANO je možná transparentní alespoň formálně. Ale i o tom by se dalo pochybovat,“ míní expremiér.

Babiš je prý navíc v několikanásobném střetu zájmů, takže působí zvláštně, když někomu dává lekce z čistoty, alespoň podle Paroubka. Český vicepremiér by prý měl raději mlčet.

Příspěvky Jiřího Paroubka ZDE a ZDE.

Všímá si také osudu společnosti NWR, se kterou je spojen Zdeněk Bakala, majitel nakladatelství Economia. NWR se prý dohodla s věřiteli na restrukturalizaci svého dluhu, čímž podle Paroubka oddálila svůj konec o rok či o dva. Společnost by totiž potřebovala, aby nemálo vzrostla cena uhlí, aby se zachránila. V souvislosti s ukrajinskou krizí je sice možné, že k podobnému zázraku dojde, ale Paroubek v něj podle vlastních slov nevěří. Expremiér má za to, že NWR čeká konec.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…