Radoval se z útoku Hamásu. Strana zelených se za něj omlouvá

16.10.2023 11:54 | Monitoring

Spolupředseda místní organizace Zelených v Praze 8 Tomáš Hnyk přestřelil. „Zabíjet lidi je špatně, ale neskrývám, že jsem měl pocit zadostiučinění, že Izrael dostává ochutnat vlastní medicínu,“ napsal Hnyk na svůj facebookový profil. Strana zelených se za něj omluvila.

Radoval se z útoku Hamásu. Strana zelených se za něj omlouvá
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Strana zelených se omlouvá za vyjádření člena, který nepřijatelným způsobem reaguje na teroristické činy v Izraeli. Jeho vyjádření je v rozporu s postojem i hodnotami naší strany a u nás nemá své místo. Předsednictvo jej vyzvalo k ukončení členství a podalo podnět k vyloučení,“ poznamenává na svém twitterovém profilu Strana zelených.

Jde o reakci na slova Tomáše Hnyka, která již na sociální síti a jeho profilu nejsou k nalezení, kolují však sociálními sítěmi. 

„Jsem se přihlásil na facebook, abych zjistil, co si moje okolí myslí o situaci v Izraeli, ale on tu sem zjevně nikdo už nic moc nepíše, což je docela dobře. Tak jen napíšu, že nemám moc soucitu pro lidi, co jedou tančit do sousedství takového mírného koncentračního tábora. Samozřejmě, zabíjet lidi je špatné, ale taky je špatné předstírat, že veřejné dění neexistuje, jak to už dlouho selektivně vůči Palestině předvádí izraelská veřejnost. Samozřejmě, zabíjet lidi je špatně, ale jakékoliv řešení na obzoru není, tak je útok Hamásu vcelku pochopitelný. Zabíjet lidi je samozřejmě špatně a v ideálním světě by mezi Palestinci vyrostlo nenásilné hnutí požadující občanská práva ve Státě Izrael, ale není to náhodou tak, že Izrael svou represivní politikou vůči Palestincům vznik takového hnutí znemožňuje, protože mu současná situace ve skutečnosti vyhovuje?“ ptá se Hnyk. 

„Jo, zabíjet lidi je špatně, ale neskrývám, že jsem měl pocit zadostiučinění, že Izrael dostává ochutnat vlastní medicínu. Tak jsem zvědav, zda budu zlynčován, nebo se to přejde mlčením,“ poznamenal Hnyk se smějícím se smajlíkem.

„Kvízová otázka: Má Izrael svým charakterem (a současnou vládou) blíže k Rusku nebo k Ukrajině?“ zeptal se závěrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud by tohle napsal někdo z SPD, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJoseff , 16.10.2023 12:15:47
tak by kulivičkovi vypadli bulvy na talíř při obědě,jen by to cinklo! Novináři by se mínili ...

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…