Rafaj: Tendr na dopravní systém v Hradci byl v pořádku

30.12.2019 21:39

Výběrové řízení na dodavatele chytrého dopravního systému v Hradci Králové za 350 milionů korun bylo v pořádku, uvedl předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj. Potvrdil tak rozhodnutí prvního stupně a zamítl oba rozklady, které proti rozhodnutí podaly společnosti VARS Brno a VDT Technology. ČTK to řekl mluvčí úřadu Martin Švanda. Vedení Hradce rozhodnutí vítá.

Rafaj: Tendr na dopravní systém v Hradci byl v pořádku
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí
Rozhodnutí o rozkladu VARS Brno je pravomocné, druhé rozhodnutí zaslal antimonopolní úřad firmě VDT Technology i městu Hradec Králové do datové schránky a pravomocné bude, až si jej obě strany vyzvednou. Do té doby nemůže město s vybraným dodavatelem podepsat smlouvu. ÚOHS totiž předběžným opatřením zakázal uzavřít s vítězem tendru smlouvu, dokud neskončí správní řízení.

„Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj zamítl rozklad společnosti VDT Technology, a potvrdil tak prvostupňové rozhodnutí, podle kterého zadavatel, statutární město Hradec Králové, v zadávacím řízení na ‚Inteligentní dopravní systém v Hradci Králové‘ nastavil zadávací podmínky v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek,“ uvedl Švanda s tím, že rozhodnutí bylo do datových stránek zasláno 27. prosince.

Výběrové řízení na dodávku inteligentního dopravního systému (IDS) v Hradci Králové vyhrála s cenou 229,3 milionu korun bez DPH společnost CROSS Zlín, předpokládaná cena ve výběrovém řízení byla až 346,9 milionu. Hradec Králové zamýšlel na systém využít dotaci z programu ITI až 247 milionů korun. Mluvčí hradecké radnice Petr Vinklář dnes ČTK řekl, že aby město na dotaci dosáhlo, mělo by smlouvu podepsat začátkem příštího roku. Odmítl, že podpis smlouvy do konce letošního roku by byl podmínkou pro získání dotace.

Vedení města rozhodnutí přivítalo. „Může se začít s pracemi na IDS, tak abychom mohli včas požádat o dotaci. K samotnému podpisu smlouvy máme pověření zastupitelů, mělo by k němu dojít v prvních dnech příštího roku. Poté dodavatel může okamžitě systém projektovat,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky a dotací Monika Štayrová (ANO).

Komplikace by podle ní mohly nastat při odkladech o další týdny či měsíce. „Hrozilo by, že se nestihne termín na podzim 2020 pro podání žádosti o dotaci, o kterou můžeme požádat až ve fázi hotového projektu a vydaných potřebných stavebních povolení,“ uvedla Štayrová.

Tendr u ÚOHS napadly firmy VARS Brno a VDT Technology, které se do výběrového řízení nepřihlásily. Namítaly mimo jiné, že zakázka měla být rozdělena do více částí, aby se o ni mohly ucházet i menší firmy.

Automatické měření rychlosti spojené s následným vybíráním pokut by mělo být zavedeno na deseti místech. Podle radnice se umístění radarů a kamer může ještě změnit nebo doplnit. Radary chce magistrát na kritických místech ukáznit řidiče a podpořit plynulost dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…