Rajchl: Budete sedět doma? Dostanete euro, korespondenční volbu a migranty

16.08.2023 21:00 | Monitoring

Vládě, které věří jen dvě procenta lidí, to už jsou jen rodinní příslušníci, totální fiasko, směje se předseda PRO Jindřich Rajchl, který svolává demonstraci v centru Prahy. „Pokud budete sedět doma, tak schválí korespondenční volbu, rozjednají euro a přivedou migranty!“ vzkazuje Rajchl lidem. Vyjádřil se také k dění kolem nového vedení Ústavního soudu a odmítl přijetí eura jako mocenského nástroje k ovládání evropských ekonomik.

Rajchl: Budete sedět doma? Dostanete euro, korespondenční volbu a migranty
Foto: Facebook Jindřich Rajchl
Popisek: Jindřich Rajchl vysílá k výročí konce 2. světové války

„Dnes je přesně měsíc do chvíle, kdy se sejdeme na Václavském náměstí, ta chvíle může být naprosto zlomová pro další osud a budoucnost České republiky. Když vidíme, jak se zrychluje tempo naprosto nesmyslných kroků současné pětikoaliční vlády, která evidentně cítí, že jí zvoní hrana a že se blíží její konec, tak je naší povinností zastavit je co nejdříve,“ sdělil Rajchl úvodem svého facebookového videa k plánovanému shromáždění k datu 16. září

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23357 lidí
Následně komentoval nejnovější průzkum, který ukázal, že vládě Petra Fialy (ODS) věří pouze dvě procenta lidí. „To by mělo stačit na okamžitou demisi. Nevím, jak chce vláda vládnout v zemi, kde jí nevěří téměř nikdo. To už jsou rodinní příslušníci, to je směšné, totální fiasko, to neměla nikdy žádná vláda. Je to úplná šílenost a je nezbytné, aby Fiala a jeho kumpáni skončili,“ uvedl Rajchl s tím, že je jen otázkou, kdy tato vláda skončí a jaké škody stihne ještě napáchat.

Krátce se věnoval kauze Roberta Fremra, který se vzdal nominace na ústavního soudce pro jeho předlistopadovou minulost. „Lidé, kteří se zaprodali s minulým režimem, by v současné době neměli zastávat ty nejvyšší posty v České republice,“ uvedl a vzpomněl komunistickou minulost současného prezidenta. „Problém je, že ten, co se zaprodal nejvíc, tak zastává ten nejvyšší post. Mně je stydno, když vidím, že Petr Pavel chce hodnotit morální profil soudce Fremra, protože to je výsměch – komunistický rozvědčík, vždyť to je stokrát horší. Já už nevím, kam se morálka této země poděla, je to absurdita,“ pozastavoval se Rajchl. Fremr by se svou kaňkou z minulosti funkci vykonávat neměl, ale stejně tak ani Josef Baxa.

„Je nezbytné naši zemi obnovit nejenom ekonomicky, ale i morálně, žít v zemi, kde je možné, aby komunistický rozvědčík morálně kádroval soudce, který si zadal s komunistickým režimem, tak to jsme opravdu někde na banánech,“ hrozil se Rajchl.

Dalším tématem bylo přijetí eura, které Rajchl odmítá. „Já to absolutně odmítám, základní problém je v tom, že se nám snaží vysvětlit, že nám to ekonomicky pomůže. Není to pravda, teď vyšly studie, můžete si to přečíst na Echo24, kde je jasně napsáno, že přijetí eura jakkoliv nepomáhá ekonomice, jejímu růstu či podpoře exportu, přineslo to jenom zvýšení cen,“ zdůraznil, že z hlediska ekonomiky euro neznamená nic. „Euro je jen politický a mocenský konstrukt, na základě kterého Brusel ovládá ostatní ekonomiky. Euro nás svazuje s Bruselem pupeční šňůrou,“ uvedl a poukázal na základní krize v Itálii, Řecku, Španělsku, které započaly přijetím společné měny Evropské unie.

„Jsem naprosto přesvědčen, že to chtějí udělat bez referenda, protože vědí, že by to referendum projeli na celé čáře. Občané v Česku nechtějí platit eurem, chtějí naprosto masivně korunu. Chtějí teď získat čas. Mnoho lidí mi píše, že vláda jedná, jako by žádné další volby nebyly. No jistě, protože si chtějí přijmout korespondenční volby, tak aby se udrželi u moci, a budou se to snažit protlačit,“ kritizoval šéf strany PRO kroky vládní pětikoalice.

„Oni se prostě nezastaví, jenom plní úkoly svých chlebodárců. Za sebe jednoznačně odmítám celou tuhle destrukci české republiky, o kterou oni se snaží, a právě proto říkám, že je nezbytné je zastavit co nejdříve. Udělat pro to maximum. Možná to nevyjde, ale aspoň máme šanci. Pokud budeme jen sedět doma, tak nám mezitím pěkně schválí korespondenční volbu, rozjednají euro a přivedou migranty!“ zdůraznil Rajchl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ano,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseD , 17.08.2023 7:26:00
nemůžeme dělat nic, než jít demonstrovat. To by snad mohl každý nespokojený zvednout zadek od počítače či televize a dostavit se. Oni si myslí, že budou vládnout pořád. Udělají korespondenční volbu, aby mohli zfalšovat další volby a udržet se dál u koryta. Již je nechtějí ani Pražáci.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…