Rakousko zděšeno. Muslimové brutálním způsobem podřezali ovce. A pak se kroutili u soudu

20.10.2016 18:47

Rakouský mladík a jeho matka byli odsouzeni rakouským soudem za rituální porážku tří ovcí. Rodina zvířata obětovala jako výraz díků za zotavení otce z nemoci. Mladík dostal podmíněný měsíční trest, ale matce bylo uloženo 150 hodin veřejných prací. Tento trest žena odmítla vykonat s odůvodněním, že musí požádat manžela o povolení.

Rakousko zděšeno. Muslimové brutálním způsobem podřezali ovce. A pak se kroutili u soudu
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

Oči nejednoho Rakušana se v těchto dnech upírají na jih země. Podle serveru The Local soud ve městě Graz řešil případ nezákonné rituální porážky tří ovcí, kterou měli provést žena pocházející z Turecka a její osmnáctiletý syn. Oběť učinili jako poděkování bohu za to, že se uzdravil otec a manžel.

Osmnáctiletý muž dostal podmíněný měsíční trest, ale matce bylo uloženo vykonat 150 hodin veřejně prospěšných prací. Matka odmítla trest vykonat s odůvodněním, že se nejprve musí dovolit manžela. „Zkoušela také se soudcem smlouvat, že místo trestu zaplatí peníze, ale umlkla v okamžiku, kdy se dozvěděla, že jedinou další alternativou je vězení,“ píše server.

Žena soudci tvrdila, že se musí manžela zeptat, zda jí dovolí trest podstoupit. Soudce jí ovšem připomněl, že podle rakouských zákonů zodpovídá sama za sebe a sama za své konání musí přijmout trest.

Celý text najdete zde.

Mladík se u soudu hájil tím, že nevěděl, že nesmí podřezávat ovce. Faktem je, že ovce řádně koupil od farmáře, ostrým nožem podřezal, a když krvácely, odříkával modlitbu z Koránu. „Položil jsem je na zem, moje matka jim držela nohy. Pak jsem odříkal modlitbu z Koránu a zavřel ovcím oči,“ vysvětloval mladík s tím, že ovce po proříznutí hrdel naložili do auta.

Podle rakouských zákonů však není možné zvířata porážet na vlastním pozemku, ale jen na jatkách k tomu určených a ovce navíc musejí být pod vlivem utišujících prostředků.

Matka, která v Rakousku žije už zmíněných šestnáct let, se také hájila neznalostí zákona. „My jsme prostě museli učinit oběť,“ trvala jen na svém.

Nebylo to poprvé

Server uvádí, že o dva týdny dříve otřásl Štýrskem podobný počin muslimů. Farmář souhlasil s tím, že propůjčí tureckému kamarádovi na měsíc své pole, aby na něm mohl chovat ovce. Ke svému zděšení ale zjistil, že ovce byly podřezány zaživa.

Očití svědci popsali, že v rámci muslimského svátku Íd al-adhá bylo zabito sedmdesát devět ovcí. Místní zalarmovali policii a ta před stejným osudem zachránila padesát dvě ovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…