Rampula měl utrácet státní peníze. Propláceli mu již proplacené

06.03.2012 22:42

Vrchní státní zastupitelství v Praze údajně podle serveru Aktuálně.cz v minulých letech plýtvalo státními penězi. Jeho šéf Vlastimil Rampula si podle výsledků kontroly třeba nechal na služebních cestách v zahraničí proplácet již hrazené kapesné a jídlo. Audit zadal Rampulův předchůdce Stanislav Mečl.

Rampula měl utrácet státní peníze. Propláceli mu již proplacené
Foto: hns
Popisek: Vrchní zástupce Vlastimil Rampula

Audit se podrobně zabýval čtyřmi zahraničními cestami, kterých se vedení zastupitelství účastnilo mezi roky 2009 až 2011. Stát podle něj třeba zbytečně zaplatil téměř 100 tisíc korun za dvě jednodenní cesty několika žalobců a stážistů do Německa. Oficiální návštěvy německého generálního prokurátora se totiž účastnil jen Rampula se svým náměstkem.

Nábytek za 1,5 milionu

V Německu a rovněž třeba při návštěvě Kazachstánu si také Rampula podle kontrolorů nechal proplatit kapesné a peníze za jídlo, které už měl hrazené. Na kolik si tím měl přijít, zpráva neuvádí.

Dále Rampula podle auditu určité firmě přímo zadal dodávku nábytku do kanceláří VSZ za téměř 1,5 milionu korun. Údajně také zastupitelství zaplatilo 1,2 milionu korun za pronájem a následný odkup nového auta Škoda Superb, jehož pořizovací cena byla asi 720 tisíc korun.

Neúčelně úřad podle kontrolorů rovněž vydal 24 tisíc korun na vytvoření loga VSZ a dalších 66 tisíc korun na vyhotovení vizitek a dopisních papírů s tímto logem. Dle zákona ale musí zastupitelství používat na oficiálních písemnostech jen symboly České republiky. Vrchní státní zastupitelství v Praze nechtělo výsledky auditu komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …