Rampula začal úřadovat a vyhazovat

29.02.2012 17:41

Není jasné, jak dlouho se Vlastimil Rampula zdrží ve vedení Pražského vrchního státního zastupitelství, a tak neztrácí čas. Už po týdnu úřadování odvolal žalobkyni Soňu Bělohlávkovou, která se zabývala nejvážnějšími korupčními kauzami. Dosadil ji jeho předchůdce Stanislav Mečl.

Rampula začal úřadovat a vyhazovat
Foto: hns
Popisek: Vrchní zástupce Vlastimil Rampula

Rampula její odvolání odůvodnil tím, že Bělohlávková nemá dostatečnou prověrku pro práci s utajovanými informacemi. „Ano, dnes byla magistra Soňa Bělohlávková odvolána z důvodů nesplnění kvalifikačních požadavků,“ potvrdila Lidovkám.cz Rampulova mluvčí Irena Válová.

„Paní doktorka nepožádala o prověrku a tudíž nemůže pracovat se spisy, které jsou v režimu důvěrné,“ dodala Válová s tím, že Bělohlávková neměla prověrku na stupeň důvěrné. Tu musí mít od roku 2009 každý ředitel odboru.

Bělohlávková řídila odbor závažné hospodářské kriminality a dohlížela například na kauzu Pandury. Ve funkci ji nyní nahradí Radim Daňhel. Podle Válové má velké zkušenosti z odboru hospodářské a finanční kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…